Davis-kupa: Messi befektetett a szuperdöntőt szervező cégbe

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.02.15. 15:43
Lionel Messi a tenisz Davis-kupa novemberi madridi döntőjének egyik befektetője lett.

Az ötszörös aranylabdás futballista barcelonai csapattársa, Gerard Piqué cégéhez, a Kosmoshoz csatlakozott, amely nagyban hozzájárult a sorozat átalakításához, és 25 év alatt három milliárd dollárt költ a Davis-kupára. Piqué – aki elnök-vezérigazgatóként irányítja az általa alapított Kosmos-csoportot – elárulta: 18 éve, mióta Messi a klubhoz érkezett, mindig megosztja vele a terveit.

„Ő egy partner, része a Kosmos-családnak, a tenisz rajongója” – fogalmazott Messiről a négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, világ- és Európa-bajnok spanyol védő.

A 18 válogatottat felvonultató madridi finálé – melyet november 18. és 24. között rendeznek – a 16 csapatos, egész évre elnyúló világcsoportot váltja fel idén.

A 119 éves sorozat idei kiírását lezáró döntőben hat csoportban zajlanak majd a küzdelmek, az elsők mellett a két legjobb csoportmásodik jut tovább. A címvédő horvátok a B jelű hármasban szerepelnek a házigazda spanyolok és az oroszok társaságában, míg a selejtezőben a magyarokat búcsúztató németek ellenfelei az argentinok és a chileiek lesznek a C csoportban.

TENISZ DAVIS-KUPA, VILÁGCSOPORT
A 18 CSAPATOS MADRIDI SZUPERDÖNTŐ CSOPORTBEOSZTÁSA
A-csoport:
Franciaország, Szerbia, Japán
B-csoport: Horvátország, Spanyolország, Oroszország
C-csoport: Argentína, Németország, Chile
D-csoport: Belgium, Ausztrália, Kolumbia
E-csoport: Nagy-Britannia, Kazahsztán, Hollandia
F-csoport: Egyesült Államok, Olaszország, Kanada

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik