Davis-kupa: Kellner Ádám is nyert, a magyarok egy lépésre a továbbjutástól

Vágólapra másolva!
2012.04.06. 23:43
Címkék
A várakozásoknak megfelelően Kellner Ádám 6:3, 6:7, 6:2, 6:2-re legyőzte a lettek csereemberét, Deniss Pavlovst a Nyíregyházán zajló Davis-kupa-csata második találkozóján. A magyar válogatott így 2:0-s előnyből várhatja a szombaton 14 órakor kezdődő párost. Újabb győzelem esetén a mieink szeptemberben az euro-afrikai zóna I. csoportjába jutásért játszhatnak majd.

A lettek már a nyitó napon változtattak az eredeti felálláson, a második pénteki egyesre kijelölt Andis Juska helyett Deniss Pavlovs játszott Kellner Ádám ellen. A magyar játékosra Fucsovics Márton Ernests Gulbis ellen aratott sikerét követően talán még nagyobb teher nehezedett, hiszen a kötelezőnek tartott győzelemmel a továbbjutáshoz is közel kerülhetett a magyar válogatott.

A 25 éves teniszező ennek ellenére már a mérkőzés elején elvette ellenfele adogatását, és 6:3-ra megnyerte az első szettet. A folytatásban a lett már jobban adogatott, rövidítésre mentette a második játszmát, amelyet jobb koncentrációval meg is nyert 7–2-re. A bivalyerős első adogatásait jó százalékban pályára ütő Kellner nem bizonytalanodott el, ugyanolyan agresszív maradt, ami meg is hozta a gyümölcsét, hiszen a harmadik játszmát 6:2-re megnyerve újra vezetett. Ráadásul jóval frissebb volt ellenfelénél, akinek láthatóan nem feküdt a magyar támadóstílusa. Pavlovs koncentrációja csak rövid időre hagyott ki a negyedik szettben, de az végzetesnek bizonyult. 2:1-nél két kettős hibát ütött, és elveszítette az adogatását, amivel gyakorlatilag a meccs is eldőlt. Kellner végül kevesebb mint három óra alatt 6:3, 6:7, 6:2, 6:2-re győzött, így a magyar válogatott 2:0-s előnyből várhatja a szombati folytatást.

„Az elején kicsit tompa voltam, nagyon meleg volt a csarnokban, és nehezen tudtam felpörögni. Szokatlan volt a szituáció, hogy Fucsovics Marci győzelme miatt előnyből indulhattam neki a meccsnek, és ez az elején görcsössé tett kicsit. Aztán a harmadik és negyedik szettre már belejöttem, onnantól már nem volt gond" – mondta Kellner Ádám a mérkőzés után.

A párosok összeállítását illetően még sok volt a kérdőjel péntek este. Hornok Miklós szövetségi kapitány a legnagyobb esélyt a Fucsovics Márton, Balázs Attila duó bevetésére látja, míg a másik oldalon kérdéses, hogy játszik-e Ernests Gulbis.

DAVIS-KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA, II. CSOPORT
2. FORDULÓ, NYÍREGYHÁZA
1. játéknap. Részeredmény: Magyarország–Lettország 2:0 (Fucsovics Márton–Gulbis 6:7, 6:3, 6:4, 4:6, 6:3; Kellner Ádám–Pavlovs 6:3, 6:7, 6:2, 6:2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik