H. Á. 2020.03.03 13:55 Frissítve: 2020.03.03 14:32

Davis-kupa: hazudott az elnök, távozik a chilei kapitány

Alig néhány nappal a Svédország elleni Davis-kupa-mérkőzés előtt távozott a chilei csapat szövetségi kapitánya, a korábbi világelső teniszező, Marcelo Rios, miután a hivatalos források szerint összekülönbözött a szövetségi elnökkel. Azonban korábbi világelső a La Tercera című lapnak eljuttatott egy rögzített beszélgetést, amelyen Sergio Elias azt magyarázza neki, hogy anyagi okokból nem tudja az utaztatását vállalni a szövetség, ám Rios szerint ez hazugság.

 

Rios nem ment el Stockholba (Fotó: AFP)

A felvétel tanúsága szerint Riosnak arról magyarázott Elias, hogy a válogatott éljátékosa, a világranglistán jelenleg 19. helyen álló Cristián Garín a korábbinál jóval magasabb fellépti díjat követel a svédországi szerepléséért, ezért a szövetségnek nincs pénze Rios utaztatására.

„Ez messzemenőkig nem igaz. Egyfelől azért nem, mert beszéltem Garínnal, aki elmondta, nem kért több pénzt. Sőt, nagyon meglepődött, hogy az elnök ezt mondta nekem, s a többiek sem tudtak ilyesmiről vagy arról, hogy anyagi nehézségei lennének a szövetségnek, úgyhogy rájöttem, hogy nem vagyok nélkülözhetetlen. Szóval, ha nem kellek, akkor nem megyek Stockholmba, s nem leszek ott a csapattal. Először még arra gondoltam, hogy nem szeretem, hogy az elnök egy ilyen kész helyzet elé állított, igazán tárgyalhattunk volna a dolgokról. Például, álltam volna a saját költségeimet, s ha továbbjutunk a madridi döntőbe, akkor elszámolunk. De tárgyalás helyett kész helyzet elé lettem állítva, aztán jött a beszélgetés Garínnal” – számolt be a történtekről Marcelo Rios a lapnak. 

A sérülése miatt az aktív játéktól 29 évesen, 2004-ben visszavonult kiválóság – aki a mai napig az egyetlen olyan férfi teniszező, aki úgy vezette a férfi világranglistát, hogy pályafutása során egyetlen Grand Slam-tornát sem tudott megnyerni – helyére korábbi segítője, az athéni olimpián egyesben és párosban is bajnoki címet nyerő Nicolás Massú lépett, így ő irányítja a csapatot Stockholmban.

2020.04.01 22:13:50

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Az elmúlt 143 évben Wimbledonban csak a világháborúk idején nem játszottak.

2020.03.11 23:56:39

Tenisz THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A közösségi élményt erősítő Davis-kupában teljesen más a hangulat, mint a többi versenyen, így Fucsovics némi hezitálás után a kemény pályás viadalokra készülés időszakában is vállalta a salakon rendezett csapatversenyt.

2020.03.07 22:54:22

Tenisz MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A csapattal – és ezt tessék szó szerint venni…

2020.03.07 16:31:37

Tenisz H. Á., K. R.

A magyar teniszválogatott 3–2-re legyőzte Belgiumot, így ott lesz a madridi fináléban.