Davis-kupa: Balázs Attiláé az első mérkőzés a belgák ellen

K. R.K. R.
Vágólapra másolva!
2020.03.05. 11:50
null
Kisorsolták a Magyarország–Belgium Davis-kupa-párharc mérkőzéseinek sorrendjét (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)
Csütörtökön Debrecenben kisorsolták a Magyarország–Belgium Davis-kupa-párharc mérkőzéseinek sorrendjét. Köves Gábor csapatában Balázs Attila az első számú játékos, hiszen 76. a világranglistán, míg Fucsovics Márton a második, őt a 84. pozícióban jegyzik – 35 év után először szerepel két férfiteniszezőnk a top 100-ban. A belgáknál Kimmer Coppejans a 154., Ruben Bemelmans a 222., párosban pedig két top 50-es teniszezőre számíthat Johan Van Herck szövetségi kapitány, Sander Gillére és Joran Vliegenre.

 

A sorsolás alapján pénteken 16 órától, a Főnix Csarnok salakos pályáján Balázs lép pályára Bemelmans ellen, őket követi Fucsovics és Coppejans összecsapása. Szombaton 12 órától a párossal kezdenek, Balázs és Fucsovics találkozik Gillével és Vliegennel, majd jön Balázs és Coppejans, végül Fucsovics és Bemelmans egyéni mérkőzése.

A párharc győztese bejut a november 23. és 29. között rendezendő madridi fináléba, a vesztese pedig a világcsoportban maradásért játszik. A mérkőzések a tavalyi radikális Davis-kupa-reform óta két nyert szettig tartanak.

TENISZ
DAVIS-KUPA-SELEJTEZŐ, DEBRECEN
MAGYARORSZÁG–
Belgium – élőben az NSO-n!
Március 6., péntek
16.00:
Balázs Attila–Ruben Bemelmans
Utána:
Fucsovics Márton–Kimmer Coppejans
Március 7., szombat
12.00:
Balázs, Fucsovics–Sander Gille, Joran Vliegen
Utána:
Balázs–Coppejans
Utána: Fucsovics–Bemelmans

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik