Davis-kupa: a kapitány szerint kicsi a magyar győzelem esélye

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.01.29. 15:50
null
Az esélytelenek nyugalmával... (Fotó: AFP)
Michael Kohlmann, a német férfi teniszválogatott szövetségi kapitánya óva intette csapatát attól, hogy lebecsülje a vendég magyarokat a Davis-kupa-selejtezőn, amelyet pénteken és szombaton rendeznek Frankfurtban. A német szakember annak ellenére mondta ezt a párharc keddi sajtótájékoztatóján, hogy a legerősebb összeállításban küldheti pályára együttesét, a világranglistán 3. Alexander Zverevre, továbbá Philipp Kohlschreiberre (32.), Jan-Lennard Struffra (51.), Peter Gojowczykra (62.) és a párosban bevethető Tim Pützre (350.) is számíthat az ötezer férőhelyes Fraport Arenában. A hírek szerint telt ház lehet a mérkőzésen, már csak néhány jegy vár gazdára.

Kohlschreiber a hétvégi ellenféllel kapcsolatban őszintén elmondta, hogy semmit nem tud a magyar játékosokról. A Dk új lebonyolítási formájával kapcsolatban kifejtette: egyelőre semleges álláspontot képvisel, s még az is lehet, hogy a novemberi döntő – amelyen 18 csapat vesz részt – egy „szuper esemény” lesz.

Hozzátette, mindeközben tisztában van azzal, hogy a madridi viadal szezon végi időpontja a szabadságukból vesz el napokat, és a tornaszerű finálé a Dk elveszíti az eddigi karakterét. Zverev már korábban kijelentette, hogy neki nem jó a döntő időpontja, mert ki kell pihennie magát a következő szezon előtt.

„Hogy levonhassuk a következtetéseket, elsősorban ott kell lennünk a döntőben” – hangsúlyozta ugyanakkor Kohlmann. A német táborban úgy vélik, hogy csak a győzelem és a továbbjutás elfogadható eredmény a magyarok ellen.

Köves Gábor, a magyar csapat szövetségi kapitánya a sajtótájékoztatón elmondta: a játékosok világranglistán elfoglalt helyezését figyelembe véve még egy játszma megnyerése is komoly kihívást jelent majd teniszezői számára. Hozzátette: nagyon kicsi az esélye annak, hogy a mieink megnyerjék a párharcot.

A magyarok közül Fucsovics Márton (47.) a magyar szövetséggel (MTSZ) fennálló vitája miatt nem vállalta a játékot, míg Valkusz Máté (314.) mononukleózissal küzd. A hónapok óta lábsérüléssel bajlódó Balázs Attila (258.) elutazott ugyan az együttessel, viszont a nyitónap két egyéni mérkőzése során még biztosan nem lép pályára. Balázs játékáról a pénteki eredmények ismeretében dönt a kapitány. Balázs mellett Piros Zsombor (371.) és Borsos Gábor (552.), valamint az egyéni világranglista-helyezéssel jelenleg nem rendelkező Nagy Péter és az újonc Szintai Dávid kapott helyet a gárdában.

A párharc győztese részt vehet a DK-döntőben, amelynek már biztos szereplője az előző évben elődöntős horvát, francia, spanyol és amerikai válogatott, valamint a szabadkártyás argentin és brit csapat. További 12 válogatott a hétvégén szerez indulási jogot.

A magyar és a német együttes 1936 óta ötször találkozott egymással, s a németek 3–2-re vezetnek. A legutóbbi párharcra 1978-ban került sor Budapesten, akkor a Taróczy Balázs és Szőke Péter által alkotott magyar csapat 3–2-re megverte az NSZK-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik