Bravúros győzelmével Babos már negyeddöntős

Vágólapra másolva!
2012.02.15. 18:11
Címkék
Babos Tímea 7:6, 6:4-re legyőzte a világranglistán nála majdnem 70 hellyel előrébb álló, svájci színekben játszó Romina Oprandit a Bogotában zajló salak pályás női teniszverseny második fordulójában.

 

Babos Tímea eddig szettet sem veszített Bogotában
(Fotó: Action Images – archív)
Babos Tímea eddig szettet sem veszített Bogotában (Fotó: Action Images – archív)

Babos Tímea (133. a világranglistán) kedden felettébb meggyőző teljesítménnyel gyűjtötte be pályafutása második WTA-főtáblás győzelmét – a hazai Yuliana Lizarazo (427.) 6:0, 6:1-re verte meg –, a második fordulóban viszont már egy jóval erősebb ellenfél várt rá: Romina Oprandi (64.).

Az év eleje óta olasz helyett svájci színekben versenyző, 25 éves játékos rögtön az első játékban elvette Babos adogatását, aki ezt követően tartotta a lépést ellenfelével. Oprandi 5:4-nél szerválhatott az első játszmáért, ám nem járt sikerrel, sőt két gémmel később már a rövidítésért kellett ugyanezt megtennie.

Ez már összejött neki, a tie-breakben azonban a magyar játékos akarata érvényesült, Babos 6–2 után ugyan az első három szettlabdáját még veszni hagyta, a negyedikkel viszont élni tudott.

A második játszma is majdnem ilyen szoros volt, és egyetlen brék döntötte el. Oprandinak hiába volt öt lehetősége is elvenni Babos szerváját, Timi az összesnél hárítani tudott, ő viszont az egyetlen bréklabdáját kihasználta a szett közepén, és végül 7:6, 6:4-re megnyerte az 1 óra 31 percig tartó összecsapást. A negyeddöntőben a kazah Jaroszlava Svedova lesz az ellenfele, aki jelenleg csak a 206. a világranglistán, de volt már 29. is.

WTA-TORNA, XX COPA BBVA COLSANITAS, BOGOTÁ (220 000 dollár, salak)
EGYES, 1. FORDULÓ
Erakovic (új-zélandi, 1.)–Vögele (svájci) 6:3, 6:4

Ormaechea (argentin)–Dokic (ausztrál, 4.) 4:6, 6:3, 6:4

EGYES, 2. FORDULÓ
Arruabarrena-Vecino (spanyol)–Birnerová (cseh) 6:4, 6:0
Babos T. (magyar)–Oprandi (olasz, 3.) 7:6, 6:4

Svedova (kazah)–Szavinih (orosz) 6:2, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik