Bombameglepetés! Serena Williams saját „klónjától” kapott ki

Vágólapra másolva!
2013.01.23. 07:47
null
Stephens elődöntőt játszhat Melbourne-ben (Fotó: Reuters)
Bár az első játszmát még megnyerte Serena Williams, a második szettben megfájdult a dereka, és szoros csatában kikapott 19 éves barátnőjétől, Sloane Stephenstől az Australian Open negyeddöntőjében, így egyhuzamban megnyert 18 Grand Slam-meccs után veszített. Stephens ellenfele a Szvetlana Kuznyecovát felülmúló Viktorija Azarenka lesz az elődöntőben.

Mivel az amerikai szakemberek és szakírók lépten-nyomon azt hangsúlyozzák, hogy Sloane Stephens lehet Serena Williams utódja, az Australian Open szerdai negyeddöntője volt az első a női meccsek közül, amelyet felfokozott izgalommal vártak Melbourne-ben. Még akkor is, ha komolyan nem lehetett gondolni, hogy a bombaformában lévő Serenát Marija Sarapován kívül bárki meg tudja szorongatni…

Más kérdés, hogy az elmúlt két Grand Slam-tornán győztes amerikai nem teljesen egészséges. A Stephenst a januári brisbane-i WTA-torna elődöntőjében 6:4, 6:3-ra legyőző Serena az első szettet ezúttal is különösebb gond nélkül söpörte be 28 perc alatt (6:3). Ezt követően azonban fájós dereka keresztülhúzta számításait. Nyilván nem tett jót a csak kívülről robotnak tűnő Serenának, hogy keddi szabadnapján két és fél órás páros csatába bonyolódott Venus Williams oldalán (ráadásul ki is kaptak a Williams nővérek az Errani, Vinci kettőstől), a Stephens elleni második szett derekán ennek megfelelően egyre jobban küzdött sérülésével. Hiába tudott egyenlíteni óriási kínok között ellenfele 5:3-as vezetéséről, a következő két gémmel a szett is elúszott. Innen pedig már csak az volt a kérdés, hogy Stephens mennyire tud elvonatkoztatni attól, hogy a háló másik oldalán egy „verhetetlen” legenda szenved. Őt azonban már kiskorától arra nevelik, hogy ragadja meg a kínálkozó alkalmat, így 6:4-gyel le is zárta a meccset, és bejutott az elődöntőbe.

Ennek nála talán csak a címvédő Viktorija Azarenka örült jobban… A világelső ugyanis már korábban megnyerte a saját negyeddöntőjét az orosz Szvetlana Kuznyecova ellen. Azarenka a rossz kezdés (2:4) ellenére nem töltött különösebben sok időt a pályán a korábbi kétszeres Grand Slam-győztes ellen, és a nagy nehezen 7:5-re megnyert első szettet követően már az ő sikításai töltötték be Melbourne légterét.

„Az elején kicsit nehezen szoktam hozzá Kuznyecova szokatlan stílusához, de a negyeddöntőben nincs könnyű mérkőzés. Örülök, hogy csúcsformában tudtam teniszezni” – mondta Azarenka, aki akkor még nem is tudta, hogy nem Serenával kell megküzdenie a döntőért.

 

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (30 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Azarenka (fehérorosz, 1.)–Kuznyecova (orosz) 7:5, 6:1
Stephens (amerikai, 29.)–S. Williams (amerikai, 3.) 3:6, 7:5, 6:4
KORÁBBAN KÖZÖLT EREDMÉNYEK
Li Na (kínai, 6.)–A. Radwanska (lengyel, 4.) 7:5, 6:3
Sarapova (orosz, 2.)–Makarova (orosz, 19.) 6:2, 6:2
AZ ELŐDÖNTŐBEN
Azarenka (fehérorosz, 1.)–Stephens (amerikai, 29.)
Li Na (kínai, 6.)–Sarapova (orosz, 2.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik