Babos óriási csatában kapott ki Kanepitől

Vágólapra másolva!
2012.04.11. 15:54
null
Babos többször is felállt vert helyzetből, de végül alul maradt (Fotó: archív)
Címkék
A koppenhágai női tenisztorna második fordulójában Babos Tímea háromszettes mérkőzésen, rövidítésben kapott ki az ötödik helyen kiemelt észt Kaia Kanepitől.

 

A két teniszező első egymás elleni csatáját a világranglista 34. helyén álló észt lány kezdte, és nagyobb megerőltetés nélkül hozta is saját szervajátékát, mindössze egy pontot veszítve – igaz Babos még ennél is simábban kezdett.

Sőt, a magyar lány a következő Kanepi-adogatásnál bréklabdához jutott, és bár Kanepi ezt még hárította, Babos a második lehetőségével már élt (1:2), ráadásul a saját játékánál ezután sem engedett fogadó pontot (1:3)

Kanepi szépített (2:3), majd a találkozó során Babos adogatásánál először pontot is szerzett, a fogadóesély azonban így is messze volt (2:4).

Az észt lány az újabb saját sikeres szervajátékot követően fél óra játék után bréklabdához jutott, és bár ezt Babos második adogatása ellenére hárította, az egyből ezt követőt már nem tudta, így Kanepi egyenlített (4:4)

Sőt, miután szoros küzdelemben hozta saját játékát is, már ismét az észtnél volt az előny (5:4), Babos ekkor még egyenlített, de Kanepi 48 percnyi játékot követően szettlabdához jutott, és behúzta az első játszmát (7:5).

Kanepi simán hozott adogatása (1:0) után ismét bréklabdához jutott, Babos azonban hárította és megnyerte a játékot (1:1), sőt 0:40-nél három fogadóesélye volt a 2:1-es vezetésért. Kanepi azonban ezt követően öt pontot nyert sorozatban, így ő vezetett 2:1-re, innentől pedig 3:3-ig fej-fej mellett haladtak a teniszezők.

Itt Babos ismét két bréklabdához jutott, és bár ezekkel nem tudott élni, a harmadikkal már igen, így 4:3-ra átvette a vezetést.

Sokáig nem tartott azonban az előny, Kanepi egyből visszabrékelt (4:4), de még mielőtt azt hittük volna, hogy az észt ezt a játszmát is behúzza, Babos újra megszerezte a vezetést (4:5), és 100 percnyi játék után szettlabdához jutott – amellyel élt is (4:6).

Az észt játékos a harmadik játszma első játékát is megnyerte, majd egyből elvette Babos adogatását is (2:0)

A magyar lány egyből visszabrékelt, és bár Kanepinek bréklabdája is volt, a 18 éves magyar egy ásszal hárított, majd kiegyenlített (2:2).

Kanepi a saját adogatása megnyerése után Babos gémjénél három bréklabdához jutott, és a másodikat kihasználva 4:2-es előnyre tett szert.

Sőt, 40:15-nél két labdára volt az 5:2-től, de Babos innen vissza tudott kapaszkodni, és egy bréket követően saját adogatását hozva 4:4-re módosította az állást.

Kanepi Baboshoz hasonlóan semmire nyerte ekkor szerváját, így a magyar teniszezőnek a mérkőzésben maradásért kellett adogatnia (5:4).

Ezt megtette, mint ahogy 6:5-öt követően is, így jöhetett a rövidítés.

Itt azonban már nem sok babér termett a magyar lánynak, az első öt pont elvesztése után már csak a szépítésre futotta, Kanepi pedig 6–1-nél öt mérkőzéslabdához jutott, amelyek közül a másodikkal már élt – egy ásszal (7:6).

WTA-TORNA, E-BOKS SONY ERICSSON OPEN, KOPPENHÁGA
(220 000 dollár, kemény)
1. FORDULÓ
Jovanovszki (szerb)–Vögele (svájci) 6:3, 6:4
2. FORDULÓ
Kanepi (észt, 5.)–Babos (magyar) 7:5, 4:6, 7:6
Barthel (német, 6.)–Brianti (olasz) 6:3, 6:2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik