Federernek csak az első szettben volt esélye, Djokovics a döntős

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.01.30. 09:14
null
Novak Djokovics az 50. csörtéből a 27. alkalommal győzte le Federert (Fotó: AFP)
A második kiemelt Novak Djokovics három szettben legyőzte Roger Federert az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság (Australian Open) elődöntőjében. A szerb teniszező nyolcadik alkalommal jutott be a torna döntőjébe – eddig mind a hétszer győzött.

 

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (71 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 2.)–Federer (svájci, 3) 7:6 (7–1), 6:4, 6:3

A lényegesen döcögősebb úton elődöntőig jutó Federeren kezdetben semmi sem látszott a fáradtságból és a kisebb sérülésekből, lazán, felszabadultan játszva sorra ütötte a nyerőket, miközben szinte nem is hibázott, és 4:1-nél három bréklabdához jutott.

No, igazából eddig tartott a svájci lendülete (ezt követően már egy bréklehetősége sem volt), egyre több hiba jött be a svájci játékába, Djokovics pedig egy pillanatra sem adta fel és kíméletlenül kihasználta ellenfele hibáit, a rövidítésben pedig tekintélyt parancsolóan játszott (7:6, 7–1).

Az egyre fáradtabbnak tűnő Federer természetesen nem adta fel, ez pedig rendkívül frusztrálta a hatalmas fölényben lévő Djokovicsot, aki sokáig sehogy sem tudta ezt az eredményjelzőre tenni, de 5:4-es előnyénél a korábban 15:40-ről már kétszer is fordító svájci már hibázott (6:4).

A második felvonásban csupán négy fogadópontot szerzett Federer, úgy tűnt, a harmadik szett formalitás lehet, de amíg bírta küzdött a „nagy öreg”. Djokovics 3:2-es előnyénél 40:15-ről fordítva brékelt fogadóként, ezt követően pedig adogatóként már nem hibázott (6:3).

A két klasszis közül így tehát Novak Djokovics lett az egyedüli rekorder a nyolcadik Australian Open-fináléjával, ő eddig mind a hétszer meg is tudta nyerni a döntőt… Ellenfele ezúttal a Dominic Thiem–Alexander Zverev mérkőzés győztese lesz majd vasárnap 9.30-kor.

Ezúttal Federernek kellett gratulálnia (Fotó: AFP)
Ezúttal Federernek kellett gratulálnia (Fotó: AFP)



A modul betöltése néhány másodpercet igénybe vehet…





Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik