Aus. Open: Valkusz Máté újra nyert, feljutott a főtáblára!

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.01.12. 02:23
null
Valkusz Máté nagyszerű győzelmet aratott (Fotó: Getty Images)
Valkusz Máté két játszmában legyőzte az olasz Andrea Vavassorit az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság selejtezőjének magyar idő szerint péntek hajnali mérkőzésén, és feljutott a melbourne-i Grand Slam-torna főtáblájára. A nőknél Bondár Annának ugyanez nem sikerült, a magyar játékos két szettben kikapott orosz ellenfelétől.

 

A junioroknál 2016 elején világelső Valkusz Máté remek játékkal, jól adogatva látszólag simán nyerte meg az első játszmát (6:1) – látszólag, hiszen a második adogatógémjében négy bréklabdát kellett hárítania –, a második szettben pedig sikeresen megőrizte a korán szerzett brékelőnyét, az utolsó gémet 0:30-ról hozva vissza (6:4).

A 25 éves játékos először jutott fel felnőtt Grand Slam-torna főtáblájára, következő ellenfele a világranglista 45. helyezettje, az ausztrál Max Purcell lesz.

Két férfi játékosunk alanyi jogon főtáblás Melbourne-ben: a világranglista-65. Marozsán Fábián a 2014-ben US Open-győztes Marin Ciliccsel találkozik az 1. fordulóban, míg a 69. helyen álló Fucsovics Márton a bolgár Grigor Dimitrov ellen kezd.


A nőknél Bondár Annának nem sikerült a kvalifikáció a 17 éves orosz Alekszandra Kornyejeva ellen, de szerencsés vesztesként még lehet esélye a főtáblára, és párosban mindenképp játszik a jövő héten Melbourne-ben.

Australian Open, Melbourne
Selejtező, 3. forduló
Férfiak
Valkusz Máté–Andrea Vavassori (olasz) 6:1, 6:4
Nők
Alekszandra Kornyejeva (orosz)–Bondár Anna (11.) 6:3, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik