Aus Open: újabb feltörekvő fiatal vár Fucsovics Mártonra

Vágólapra másolva!
2020.01.22. 09:34
null
Fucsovics Márton ráérzett arra, milyen hozzáállás kell a fiatalok ellen (Fotó: AFP)
Az Australian Open férfi egyesének második fordulójában a világranglista 80. helyén álló amerikai Tommy Paul 4 óra 19 perc alatt legyőzte a 18. kiemelt, bolgár Grigor Dimitrovot. Ez azt jelenti, hogy 20 éves Denis Shapovalov és a 18 éves Jannik Sinner után a 22 éves Paul lesz Fucsovics Márton ellenfele a 3. fordulóban – minden bizonnyal pénteken.

Fucsovics a Jannik Sinner elleni mérkőzése után elárulta, már az előző napokban is jól ütötte a labdát, fekszik neki a labda és a pálya is. Hozzátette, sokat segítettek neki a magyar szurkolók, és a sok „Hajrá, Marci!” kiabálástól szinte hazai pályán érezte magát.

Fucsovics a diadal után a pálya szélén boldogan fogadta a magyar szurkolók gratulációját, majd mindenkivel „lepacsizott" és fotózkodott.

„Remekül sikerült felkészülni Jannikból, kicsit magamra ismertem benne, mert tizennyolc évesen én is próbáltam leütni az ellenfelet a pályáról és nagy nyerőket ütni – nyilatkozta Fucsovics a Facebook/Tennis love and game oldalnak. – Most, lassan huszonnyolc éves fejjel már máshogy gondolkodom, próbáltam variálni a játékot, a nagy szélben minél több első szervát beütni, és felnőttesen játszani. A húszéves Shapovalov elleni első körös győzelmem után elhittem, hogy meg tudom verni ezeket a fiatal játékosokat, mindkettejük ellen azt éreztem, hogy én vagyok a nagyfiú, és meg kell mutatnom nekik.”

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (71 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES
2. FORDULÓ (a legjobb 32 közé jutásért)
T. Paul (amerikai)–Dimitrov (bolgár, 18.) 6:4, 7:6, 3:6, 6:7, 7:6 (10–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik