Aus. Open: Nem tudtam rápörögni a meccsre – Fucsovics

KLEIN RON (MELBOURNE)KLEIN RON (MELBOURNE)
Vágólapra másolva!
2019.01.17. 08:24
Fucsovics Márton szerint nehéz megmagyarázni, miért nem tudott kellően felpörögni a Borna Coric elleni összecsapásra, de megtanulta kezelni az ilyen helyzeteket, és már a következő feladatára koncentrál.

– Hogyan értékeli a mérkőzést, mi jelentette a legnagyobb különbséget?
– Nem kezdtem jól, tompa voltam, nem tudtam rápörögni a meccsre, nem úgy ment a beütés, ahogy kellett volna, pedig mindent pontosan ugyanúgy csináltam, mint máskor. Coric stabil volt, jól adogatott, nem adott vissza rövid labdát. Az esőszünetet követően már jól játszottam, ha az elejétől így teljesítek, másképp alakulhatott volna a mérkőzés. Edzőmmel, Sávolt Attilával váltottunk néhány üzenetet a szünetben, nagy taktikai utasításokat már nem tudott adni, azt kérte, próbáljak meg felszabadultan játszani, aztán, ha megfordul, megfordul. Megnyertem a meccs leghosszabb labdamenetét, bréklabdánál az emelésem fél centivel csúszott ki... Későn kapcsoltam rá – felelte a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Fucsovics Márton. – Hogyan értékeli a mérkőzést, mi jelentette a legnagyobb különbséget?
– Nem kezdtem jól, tompa voltam, nem tudtam rápörögni a meccsre, nem úgy ment a beütés, ahogy kellett volna, pedig mindent pontosan ugyanúgy csináltam, mint máskor. Coric stabil volt, jól adogatott, nem adott vissza rövid labdát. Az esőszünetet követően már jól játszottam, ha az elejétől így teljesítek, másképp alakulhatott volna a mérkőzés. Edzőmmel, Sávolt Attilával váltottunk néhány üzenetet a szünetben, nagy taktikai utasításokat már nem tudott adni, azt kérte, próbáljak meg felszabadultan játszani, aztán, ha megfordul, megfordul. Megnyertem a meccs leghosszabb labdamenetét, bréklabdánál az emelésem fél centivel csúszott ki... Későn kapcsoltam rá – felelte a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Fucsovics Márton.

Miért nem így kezdte a találkozót? Meg lehet ezt magyarázni?
– Nagyon nehéz. Rendesen étkeztem, nyomtam az energiaszeleteket, még egy kávét is ittam, hogy felpörögjek, de… Kicsit éreztem az elmúlt két nap mérkőzéseit is. Nem tudom, mi történt.

Az első fordulóban tűzött a nap, most fülledt volt a levegő. Melyik a rosszabb?
– Az első két szettben rengeteg folyadékot veszítettem, egy-egy hosszabb labdamenet után csak kapkodtam a levegőt, kemény volt. Talán a tűző napon még ennél is rosszabb lett volna.

Nagyon csalódott?
– Megtanultam kezelni ezeket a helyzeteket: jön a vegyes páros, aztán a következő verseny, kicsit hátrébb csúszom a világranglistán, de még mindig top ötvenes teniszező vagyok. Mindig azt mondtam, hogy örülök, amikor ilyen játékosok ellen léphetek pályára, fejlődhetek. Hosszú még az év, remélem, egyre többet nyerek majd meg az ilyen mérkőzésekből.

Mi a helyzet a sérülésével?
– A hajlítóizmom húzódott meg, szerintem nem súlyos.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (60 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, 2. FORDULÓ

Borna Coric (horvát, 11.)–Fucsovics Márton (magyar) 6:4, 6:3, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik