Aus. Open: Nadal és Wawrinka is ott van a következő körben

Vágólapra másolva!
2020.01.21. 07:30
null
Folytassa, Nadal! (Fotó: AFP)
Az Australian Open férfi egyesének 1. fordulójában megkezdte a szereplést a torna első kiemeltje, Rafael Nadal is, aki három szettben múlta felül a bolíviai Hugo Dellient. Nehezebb meccsen diadalmaskodott Stan Wawrinka, aki a bosnyák Damir Dzumhurt négy játszmában győzte le.

Az Australian Open második napján megkezdte a szereplést a férfi egyes első kiemeltje, a 2009-es győztes, spanyol Rafael Nadal, aki a világranglistán a 73. helyet elfoglaló bolíviai Hugo Dellien ellen lépett pályára.

A 26 éves dél-amerikai becsülettel küzdött a világelső ellen, de az első játszmában csak 5:0-s hátrányban tudott játékot nyerni – akkor viszont rögtön kettőt is egymás után. Nadal 6:2-re behúzta az első játszmát, de jól mutatja, hogy mennyire nem volt sétagalopp számára, hogy a szett 53 percig tartott.

A folytatásban már sokkal inkább Nadal akarata érvényesült, a második játszmában az első négy játék után 2:2-nél rákapcsolt, és már csak egy játékot engedett a közönség szimpátiáját küzdőszelleméért elnyerő dél-amerikainak, s a 6:3-as második játszma után az utolsót már 6:0-ra nyerte meg.

„Delliennek sok esélye volt játékot nyerni. Magas szinten játszott, a legjobbját tette ki a pályára. Örülök a jó rajtnak és annak, hogy három játszmában győztem. Rengeteg pozitív élmény ért már engem itt, úgyhogy köszönöm mindenkinek, hogy erre most is emlékeztetett” – dicsérte ellenfelét és a közönséget a meccs után a Rod Laver Arénában Nadal.

Ennél jóval nehezebb mérkőzésen diadalmaskodott a 2014-es győztes, a svájci Stan Wawrinka, aki a bosnyák Damir Dzumhurt múlta felül a csaknem háromórás meccsen: négy szettben jutott a következő fordulóba.

A nap eddigi leghosszabb mérkőzését a szabad kártyával induló, hazai pályán szereplő Marc Polmans és a kazah Mihail Kukuskin játszotta. A 22 éves ausztrál öt játszmában 4 óra 17 perc alatt került a második fordulóba – egyben első főtáblás sikerét aratta GS-tornán –, s készülhet Dusan Lajovics ellen.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (71 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES

1. FORDULÓ (a legjobb 64 közé jutásért)

Nadal (spanyol, 1.)–Dellien (bolíviai) 6:2, 6:3, 6:0
Wawrinka (svájci, 15.)–Dzumhur (bosnyák) 7:5, 6:7, 6:4, 6:4
Polmans (ausztrál)–Kukuskin (kazah) 6:4, 6:3, 4:6, 6:7, 6:4

További eredmények itt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik