Aus. Open: Nadal elsöprő játékkal jutott be a döntőbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.24. 11:35
null
Rafael Nadal szettveszteség nélkül robogott be a döntőbe (Fotó: AFP)
A korábbi világelső spanyol Rafael Nadal bejutott az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság (Australian Open) döntőjébe, miután a legjobb négy között három szettben (6:2, 6:4, 6:0) legyőzte a görög Sztefanosz Cicipaszt.

 

A másodikként kiemelt Nadal hamar megadta az „alaphangot”, s már 2:2-nél, majd aztán 4:2-nél is elvette Cicipasz adogatását, az első szettet így gyorsan, 31 perc alatt megnyerte 6:2-re.

A második játszma nehezebben indult a spanyol számára, a 14. helyen rangsorolt Cicipasz megnehezítette a dolgát. Nadalnak 2:2-nél két bréklabdája is volt, ám a görög hárította őket, ám négy négynél Cicipasz az adogatásánál többször is hibázott, amit Nadal megbosszult, elvette ellenfele szerváját, sajátját hozva pedig 6:4-re a második játszmát is behúzta.

A harmadik szettre Cicipasz játéka szétesett, rögtön az elején elveszítette két szerváját is, Nadal ezzel szemben rendkívül pontosan és összeszedetten játszott – a spanyol 6:0-ra hozta a játszmát, egyúttal a mérkőzést is megnyerte.

Rafael Nadal lett a második olyan teniszező a sportág történetében, aki 25 Grand Slam-tornán jutott döntőbe. A képzeletbeli rangsorban Roger Federer áll előtte, aki már 30 Grand Slam-tornán játszhatott döntőt (ezek közül 20-at meg is nyert). A harmadik helyen Novak Djokovics áll, aki pénteken juthat be 24.GS- fináléjába.

Nadal ellenfele a fináléban a Novak Djokovics–Lucas Pouille mérkőzés győztese lesz.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (62 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ

Nadal (spanyol, 2.)–Cicipasz (görög, 14.) 6:2, 6:4, 6:0

PÉNTEKEN
Djokovics (szerb, 1.)–Pouille (francia, 28.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik