Aus. Open: két magyar érdekeltségű döntő a pénteki programban!

KLEIN RON (MELBOURNE)KLEIN RON (MELBOURNE)
Vágólapra másolva!
2019.01.24. 12:26
Babos Tímea után a juniorok között Nagy Adrienn is a fináléba jutott japán partnere oldalán az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic szerdai sikere után egy nappal ismét volt minek, volt kinek örülni az Australian Openen, ugyanúgy párosban, csak most a juniorok között: Nagy Adrienn és a japán Kavagucsi Nacumi 6:4, 2:6, 10–7-re legyőzte a francia Loudmilla Bencheikh és a máltai Francesca Curmi párosát, így bejutott a pénteki fináléba.

„Az első szettben jól játszottunk, a másodikban viszont nem koncentráltunk megfelelően, sokat hibáztunk. De a szuperrövidítésre összekaptuk magunkat, mi irányítottunk, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült nyerni” – mondta a mérkőzést követően a 17 éves Nagy. Hozzátette, már szerdán szóltak nekik, hogy a hőség miatt várhatóan csúszik a kezdésük, de nem tudtak pontos időpontot mondani a szervezők, ezért Nagy és Kavagucsi nem ment vissza a szállodába, inkább a teniszcentrumban pihentek, aztán „beütöttek” még egyszer.

A pénteki programban tehát két magyar játékos is a Grand Slam-trófeáért küzd: előbb Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic lép pályára otthoni idő szerint reggel 6 óra körül az ausztrál Samantha Stosur és a kínai Csang Suaj ellen, majd utána – igaz, nem a Rod Laver Arenában, hanem az ötös pályán – következhet Nagy és Kavagucsi a Chloe Beck, Emma Navarro amerikai duó ellen.

„Még fel sem fogtam, hogy Grand Slam-döntőbe jutottunk – árulta el Nagy. – Remélem, Timi meccsét meg tudom nézni, nagyon szurkolok neki, és azt szeretném, ha utána mi is nyernénk, így két győzelmet szerezhetnénk egy nap.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik