Aus. Open: a rossz kezdés után Babosék taroltak női párosban

Vágólapra másolva!
2019.01.19. 03:58
null
Babos Tímea női párosban már túl van a szombati megmérettetésen (Fotó: AFP)
Az első játszmában gyengén teljesített a címvédő Babos Tímea, Kristina Mladenovic duó, de a folytatásban remekelt, és ellentmondást nem tűrően jutott a harmadik fordulóba.

Rémisztően kezdődött, de megnyugtatóan ért véget Babos Tímea és Kristina Mladenovic mérkőzése az Australian Open női páros versenyének második fordulójában.

A magyar, francia kettős kifejezetten rosszul rajtolt a 7-es pálya szombati programjának nyitó mérkőzésén, az első játszmában Babos kétszer is elveszítette adogatójátékát (aztán hat bréklabdából egyet sem tudtak értékesíteni), így nagy meglepetésre a kínai Han Hszin-jün és a horvát Darija Jurak 6:2-vel behúzta a szettet.

Szerencsére a címvédő duó nem esett kétségbe, sőt: olyan magasra emelte játékának színvonalát, amivel szemben Jurakék tehetetlenek voltak. Bár Mladenovic adogatása olykor akadozott, a fontos pontokat sorra nyerték meg Babosék, ráadásul kifejezetten jó játékkal, ami mindenképpen biztató a folytatásra nézve.

A második helyen kiemelt kettős 28 és 30 perc alatt 6:1-re és 6:0-ra húzta be a maradék két szettet, így összességében magabiztosan jutott a harmadik fordulóba – csak azt a gyenge első játszmát felejtsük el gyorsan.

Babos és Mladenovic következő ellenfele a Kirsten Flipkens, Johanna Larsson belga, svéd páros lesz, a tét a negyeddöntőbe jutás.

Babos Tímea és Fucsovics Márton vegyes páros mérkőzéséről ide kattintva olvashat!

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (60 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Han Hszin-jün, Jurak (kínai, horvát) 2:6, 6:1, 6:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik