ATP-vb: Federer megint nyert, Djokovics is elődöntős

Vágólapra másolva!
2015.11.19. 17:28
null
Roger Federer eddig megállíthatatlan Londonban (Fotó: Action Images)
Roger Federer három játszmában legyőzte Nisikori Keit a londoni ATP-világbajnokság csoportmérkőzésén, és ezzel eldőlt, hogy a svájci csoportelsőként jut az elődöntőbe. A másik továbbjutó a Stan Smith-csoportból Novak Djokovics, aki Tomás Berdych ellen az első szett megnyerésével biztosította az elődöntős szereplést.

Federer Tomás Berdych és Novak Djokovics legyőzésével már a meccs előtt bebiztosította továbbjutását, Nisikori ellen az volt a tét, hogy csoportelsőként lesz-e elődöntős. Az első szettben 3:1-es vezetést szerzett a svájci, de a következő három játékot Nisikori nyerte meg, és közel járt ahhoz, hogy 5:3-ra vezessen. Ekkor jött az újabb fordulat, Federer a következő 12 menetből kilencet megnyert, a szettet pedig 7:5-tel hozta.

A második játszmában 4:1-re elhúzott, és úgy tűnt, a harmadik mérkőzését is két szettben nyeri meg. Ám a japán összeszedte magát, lelkes és pontos játékkal felállt, több játékot nem engedett Federernek, és az ATP-vb-n elsőként szettet nyert a svájci ellen.

Az idén hat tornát nyerő korábbi világelső a harmadik etapra tartalékolt, amelyben 1:1-nél semmi negyvenről nyerte meg az adogatását, átvette a lélektani előnyt Nisikoritól, 4:1-re elhúzott. A japán még egyszer megpróbált fordítani, de 4:3 után Federer nem hagyta magát ismét legyűrni, 6:4-re megnyerte a harmadik játszmát.

Az esti meccsen Berdychnek két szettben le kellett volna győznie a világelső Djokovicsot a továbbjutáshoz, de a nem túl magas színvonalú első játszmát a szerb nyerte meg 6:3-ra, és ezzel a végeredménytől függetlenül az elődöntőbe jutott. Djokoviocs végül a színvonalasabb második játszmával a meccset is megnyerte.

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (7 000 000 dollár, kemény pálya)
STAN SMITH-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Federer (svájci, 3.)–Nisikori (japán, 8.) 7:5, 4:6, 6:4
Djokovics (szerb, 1.)–Berdych (cseh, 6.) 6:3, 7:5

A csoport végeredménye: 1. (és elődöntős) Federer 3 győzelem/0 vereség (6–1), 2. (és elődöntős) Djokovics 2/1 (4–2), 3. Nisikori 1/2 (3–5), 4. Berdych 0/3 (1–6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik