Djokovics Berdych elleni sikerével világelsőként zárja az évet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.14. 16:25
null
Novak Djokovics Tomás Berdychnek sem adott esélyt (Fotó: Action Images)
Az ATP-világbajnokság csoportkörében az első helyen kiemelt Novak Djokovics gond nélkül, 6:2, 6:2-re győzött harmadik mérkőzésén is, áldozata ezúttal a cseh Tomás Berdych volt. Djokovics ezzel hibátlanul zárt, és megnyerte az A-kvartettet, az elődöntőben a japán Nisikori Kei lesz az ellenfele.

A szerb világelső, Novan Djokovics rögtön az első adogatójátékát elnyerte a hatodik helyen kiemelt Tomás Berdychnek, majd 2:0-s vezetésnél sem okozott gondot a cseh brékelése. A cseh teniszező csupán a harmadik szerváját tudta először hozni, az első szettet azonban így is simán, 6:2-re elvesztette.

A második szett elején Djokovics tovább szorongatta Berdychet, akinek hiába volt meg a labdája a vezetéshez, ki nem kényszerített hibái után a világelső azonnal elvette az adogatását. A szerb hengerelt, a második játszmában is csak két gémet engedélyezett ellenfelének, végül 6:2, 6:2-re megnyerte az összecsapást, ezzel veretlenül végzett az A-csoport első helyén. Az elődöntőben a japán Nisikori Kei lesz az ellenfele.

Djokovics ezzel a győzelmével biztossá tette, hogy világelsőként zárja az évet – karrierje során harmadszor.

WAWRINKA–CILIC

A horvát Marin Cilic Stanislas Wawrinkával csapott össze a Londonban megrendezett ATP-világbajnokság A-csoportjának utolsó mérkőzésén.

A két teniszező legutóbb Cincinnatiban játszott egymás ellen, akkor Wawrinka három játszmában legyőzte a horvát óriást.

Cilic 2:1-ig tudta tartani a lépést Wawrinkával, ekkor azonban svájci elvette az adogatását. 5:2-nél a harmadik kiemelt játékosnak szettlabdája is volt, végül azonban nem tudta kihasználni a lehetőségét, saját szerváját megnyerve viszont 6:3-ra behúzta az első szettet.

A második szett kiegyenlített játékot hozott, 5:4-ig mindkét teniszező simán hozta a saját adogatásait, ekkor azonban Wawrinka hibázott, elvesztett szervája azt jelentette, hogy Cilic 6:4-re megnyerte a játszmát.

A döntő szett elején Cilic elvette a svájci adogatását, ám rögtön el is vesztette sajátját. Wawrinka 3:3-nál brékelte a horvát játékost, aki végül összeomlott, és ki nem kényszerített hibáinak hála azonnal elbukta a következő szerváját is, így 6:3-ra elvesztette az utolsó, mindent eldöntő játszmát.
Wawrinka az elődöntőben A B-kvartett győztesével, Roger Federerrel találkozik.

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (6 500 000 dollár, kemény pálya)
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ

Djokovics (szerb, 1.)–Berdych (cseh, 6.) 6:2, 6:2
Wawrinka (svájci, 3.)–Cilic (horvát, 8.) 6:3, 4:6, 6:3

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:1. Djokovics 3 győzelem/0 vereség (6:0-s szettarány, 36:9-es gémarány), 2. Wawrinka 2/1 (4:3, 31:26), 3. Berdych 1/2 (2:4, 18:28), 4. Cilic 0/3 (1:6, 18:40)

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Djokovics (szerb, 1.)–Nisikori (japán, 4.)
Federer (svájci, 2.)–Wawrinka (svájci, 3.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik