ATP-vb: Cilic duplázott, de így is simán kikapott, és kiesett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.12. 17:01
null
Marin Cilic az első fordulóban két, a másodikban négy játékot nyert meg (Fotó: Action Images)
A londoni férfi tenisz-világbajnokság A-csoportjának második fordulójában a cseh Tomás Berdych két szettben legyőzte a US Open-győztes horvát Marin Cilicet, így életben tartotta továbbjutási esélyeit.

 

Mindkét játékos pocsékul kezdte a világbajnokságot Cilic Djokovicstól 56, Berdych Wawrinkától 58 perc alatt kapott ki 6:1, 6:1-re.

A két játékos tizedszer csapott össze egymással, eddig minimális cseh fölény volt a párharcban (5–4), de a legutóbbi két alkalommal, Wimbledonban és a US Openen is a horvát győzött – az utóbbi tornát ugyebár meg is nyerte.

Most Berdych kezdett jobban, és bár 0:40-ről Cilic még visszajött, de a negyedik bréklabdáját már értékesítette a cseh. A horvátnak 4:3-nál két esélye is volt egyenlíteni, ezekkel azonban nem élt, sőt, 5:3-nál a saját adogatását is elveszítette.

A második játszmában 1:1-nél két újabb fogadópontot hagyott kihasználatlanul Cilic, innentől pedig már csak Berdych akarata érvényesült, és végül 6:3, 6:1-re nyert, életben tartva továbbjutási esélyeit.

Az első helyen kiemelt szerb Novak Djokovics a harmadik kiemelt svájci Stanislas Wawrinkával találkozott londoni ATP-világbajnokság A-csoportjának csoportmérkőzésén. A két teniszező eddig 18-szor mérkőzött meg egymással, Wawrinka ebből csupán háromszor tudott nyerni. A találkozó pikantériája ugyanakkor az volt, hogy a svájci teniszező legutóbb épp az Australian Open negyeddöntőjében nyert a szerb világelső ellen, így Djokovicsnak volt miért visszavágnia.

Wawrinka rögtön az első gémben háromszor is bréklabdához jutott, amit végül ki is tudott használni, és a mérkőzés elején elvette a Djokovics adogatását, ám 2:1-nél a világelső villámgyorsan visszavette az elvesztett szervát. A folytatásban a szerb nagyon beindult, ismét elnyerte ellenfele szerváját, onnantól pedig megállíthatatlannak bizonyult, az első szettet 6:3-ra be is húzta.

A második szett onnan folytatódott, ahol az első abbamaradt, Wawrinkának semmi sem sikerült, Djokovics rögtön el is vette a svájci adogatójátékát, aki végig csak küszködött. Djokovics esélyt sem adott riválisának, akinek a második szettben minden adogatójátékát elvette, így simán 6:0-ra megnyerte a második szettet.

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (6 500 000 dollár, kemény pálya)
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ

Berdych (cseh, 6.)–Cilic (horvát, 8.) 6:3, 6:1
Djokovics (szerb, 1.)–Wawrinka (svájci, 3.) 6:3, 6:0

A csoport állása: 1. Djokovics 2 győzelem/0 vereség (4:0-s szettarány, 24:5-ös gémarány), 1. Wawrinka 1/1 (2:2, 15:14), 3. Berdych 1/1 (2:2, 14:16), 4. Cilic 0/2 (0:4, 6:24)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik