Arn Gréta kikapott, így lemondhat az olimpiáról

SZURDI ISTVÁN JELENTI PÁRIZSBÓLSZURDI ISTVÁN JELENTI PÁRIZSBÓL
Vágólapra másolva!
2012.05.29. 15:12
null
Arn Gréta hiába volt pariban a 22. kiemelttel, elbúcsúzott (Fotó: MTI)
Címkék
Arn Gréta 6:4, 6:4-re kikapott a francia nemzetközi teniszbajnokság női egyesének első fordulójában a 22. helyen kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkovától.

 

Az elején kellett volna megfogni... A 22. kiemelt Anasztaszija Pavljucsenkova fáradtan, rengeteg hibával kezdett, és már-már azt gondoltuk, hogy talán ő is valamilyen sérüléssel küzd, mint a Babos Tímea ellen végül ki sem álló honfitársa, Vera Zvonarjova. Arn Grétán továbbra sem lehetett felfedezni semmiféle reakciót, annyira koncentrált, hogy egyszer majdnem elkezdett adogatni, miközben ellenfele éppen a padjához ballagott a taktikai okokból ott felejtett törülközőért.

Akkor (a negyedik gémben) nem ért célt a kizökkentési hadművelet, később azonban igen. Arnnak a lehető legrosszabbkor, az első szettben 5:4-es hátrányban jött el az első hullámvölgy: az orosz három bréklabdához jutott, és az elsőt ki is használta.

ARN GRÉTA NYILATKOZATA
„A fontos pontoknál Pavljucsenkova tökéletesen teniszezett. Nem játszottam rosszabbul nála, pontosan ütöttem, mégis veszítettem – mondta Arn Gréta. – Nem igazán tudtam elmerülni ebben a meccsben, óriási nyomás volt rajtam. Egy éve tartó folyamat eredménye, hogy nem leszek ott az olimpián. Tavaly egy sérülés miatt lemaradtam Wimbledonról, ráadásul arra a sérülésre ráment az egész második félévem. És mivel tavaly jól játszottam az első félévet, sok megvédendő pontom volt idén tavasszal. Ettől függetlenül még itt is jó sanszom lehetett volna, ha az első körből továbbjutok. Czink Melinda ellen is lett volna esélyem a győzelemre, egy harmadik körrel pedig talán befértem volna Londonba.”

Arn érezte, hogy valamivel agresszívabb játékra kell váltania, és a második szett első két labdamenetét megnyerve kicsit ráijesztett Pavljucsenkovára, ő azonban visszaverte a támadást. A következő fogadójátékokban rendre ez a menetrend érvényesült. Arn előtt fel-felcsillant a brék reménye, Pavljucsenkova pedig egy elképesztő nyerő ütéssel, vagy két jó szervával eloszlatott minden kételyt. Aztán amikor 4:2-nél újra brékelőnybe került, már lassan le is mondtunk a fordításról.

Pedig akadt még meglepetés Arn tarsolyában. A magyar teniszező villámgyorsan kiegyenlített, amivel a meccs végére egyre jobban belelendülő ellenfelét is arra késztette, hogy feljebb kapcsoljon. Néhány szerencsés pont után így Pavljucsenkova örülhetett, aki két, egyaránt 40 perc alatt, egyaránt 6:4-re megnyert játszmával bejutott a legjobb 64 közé.

Arn Gréta pedig így sajnos kénytelen lemondani nagy álmáról, arról, hogy ott legyen a londoni olimpián.

FRANCIA NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG, ROLAND GARROS
(18 718 000 euró, salak)
NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Pavljucsenkova (orosz, 22.)–Arn (magyar) 6:4, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik