Almagro: Nem mentális problémáról van szó

Vágólapra másolva!
2013.01.22. 11:08
null
David Ferrernek és Nicolás Almagrónak volt mit megbeszélnie a mérkőzésük után (Fotók: Reuters)
David Ferrer bejutott az Australian Open elődöntőjébe, miután a legjobb nyolc között kétszettes hátrányból legyőzte honfitársát, Nicolás Almagrót. Ellenfele a címvédő Novak Djokovics lesz, aki négy szettben verte meg Tomás Berdychet. A hölgyeknél az alsó ágon Marija Sarapova és Li Na vívja az elődöntőt.

 

SZAVAZÁS

Ki nyeri a férfi egyest az Australian Openen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A 10. kiemelt Almagro ezt megelőzően 12-szer próbálkozott meg Ferrer legyőzésével, de egyszer sem járt sikerrel. Most nagyon közel járt e negatív széria megszakításához, és csak saját magának „köszönheti”, hogy ismét elbukott – bár ő ezt nem így látja.

A harmadik játszmában, 6:4, 6:4, 5:4-es vezetésénél már a meccsért adogathatott, majd a negyedik szettben még kétszer megtehette, ám nem tudott élni a lehetőséggel, a negyedik helyen rangsorolt Ferrer 3 óra és 44 percnyi küzdelem után viszont kihasználta első meccslabdáját.

„Csoda, hogy meg tudtam nyerni ezt a meccset – mondta hatalmas fordítása után Ferrer, aki profi pályafutása során 500. győzelmét aratta. – Nicolásnak sok lehetősége volt, hogy legyőzzön, de próbáltam minden pontért harcolni, ez az én játékom. Mindig küzdök, és megpróbálom a legjobbamat nyújtani. A fontos pillanatokban minden játékos izgul, így volt ez velem is.”

Almagrót boka- és combizomsérülése miatt ápolni kellett a mérkőzés alatt, éppen ezért nem feltétlenül gondolja úgy, hogy fejben vesztette el a találkozót.

 

Ester Sátorová szomorúan konstatálhatta, hogy kedvese,
Tomás Berdych csak egy szettet nyert Djokovics ellen
Ester Sátorová szomorúan konstatálhatta, hogy kedvese, Tomás Berdych csak egy szettet nyert Djokovics ellen

„Ha nem vagy százszázalékos állapotban, akkor nem tudom, hogy a mentális dolgokon múlik-e. Néhány napja elmondtam, hogy próbálok agresszívan játszani, a legjobb teniszemet produkálni, és azt hiszem, ezt tettem ma. Nem volt elég David legyőzéséhez, de meglátjuk, mit hoz a jövő. Nem szeretném azt hinni, hogy pszichés problémám van. Ha így lenne, nem nyertem volna meg az első két játszmát.”

Almagro szerint a sérülések nagyban befolyásolták a meccs alakulását, mivel kihatottak a szerváira.
„Nehéz volt, mert nem tudtam igazán jól adogatni, ugyanis én teljes erővel szerválok, az egész testem kell hozzá. A sérüléseim jelentkezésétől – a harmadik szettben négy három után – sok első adogatást rontottam, márpedig ha második szervákra kényszerülsz David ellen, akkor nehéz nyerned.”

Ferrer ellenfele a döntőbe kerülésért Novak Djokovics lesz, aki a Stanislas Wawrinka elleni maratoni nyolcaddöntője után ezúttal csak két és fél órát töltött a pályán. Tomás Berdych a második szettet ugyan megnyerte, ám ezt leszámítva végig a szerb világelső dominált.

A cseh játékosnak csak akkor lehetett volna esélye, ha szinte hiba nélkül szervál, ám Djokovics még ebben is fölé nőtt, az ászok tekintetében 10–8-ra nyert, míg az első adogatásait 67 százalékban ütötte be Berdych 60 százalékával szemben. A címvédő sorozatban tizedszer verte meg a cseh játékost – aki ellen 12–1-re vezet már –, és készülhet 11. Grand Slam-elődöntőjére.

Marija Sarapova már az elődöntőnél jár
Marija Sarapova már az elődöntőnél jár

 

A nőknél a kínai Li Na folytatta remek szereplését, ezúttal a lengyel Agnieszka Radwanskát gyűrte le két szettben, így bejutott az elődöntőbe, ahol az orosz Marija Sarapovával néz farkasszemet.

A második helyen kiemelt Sarapova a legjobb nyolc között honfitársát, Jekatyerina Makarovát verte meg két szettben (6:2, 6:2). Makarova a meccs első játékában semmire nyerte adogatását, majd oda-vissza brékelték egymást Sarapovával, amiből a második kiemelt jött ki jobban, s végül felőrölte ellenfelét.

Sarapova Makarova legyőzése után elmondta: jobban akar teljesíteni, mint tavaly, amikor a döntőben kikapott Viktorija Azarenkától. Ehhez még két győzelmet kell aratnia.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (30 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Ferrer (spanyol, 4.)–Almagro (spanyol, 10.) 4:6, 4:6, 7:5, 7:6, 6:2
Djokovics (szerb, 1.)–Berdych (cseh, 5.) 6:1, 4:6, 6:1, 6:4
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Li Na (kínai, 6.)–A. Radwanska (lengyel, 4.) 7:5, 6:3
Sarapova (orosz, 2.)–Makarova (orosz, 19.) 6:2, 6:2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik