A Rómain tajvani rivális búcsúztatta Babost az 1. fordulóban

Vágólapra másolva!
2012.05.01. 18:34
null
Babos Tímeának sem sikerült továbbjutnia az első fordulóból (Fotó: Török Attila)
Címkék
Az első fordulóban búcsúzott Babos Tímea a Budapesten zajló, 220 ezer dollár összdíjazású WTA-tornán, miután három játszmában kikapott a tajvani Hszie Szu-vejtől. A magyar játékos a szettelőny megszerzése után a második játszmában 4:2-re vezetett, de utána zsinórban nyolc gémet bukott el, ahonnan már nem volt számára visszaút.

 

A tajvani játékos adogathatott először a találkozón, és ha nehezen is, de előnyre tett szert. Mivel az ötvenöt percig tartó első játszmában egy bréket sem láthattunk, a rövidítés döntött, amelyben Babos 7–4-gyel jobbnak bizonyult. A magyar teniszezőnő az elején még könnyen megnyert gémekkel egalizált, de a folytatásban játéka idegessé, kapkodóvá vált. Próbált agresszívan támadni, de sokat is hibázott.

A fő erősségének tekinthető első szervából is sokat elrontott, de a másodikkal sem csak a biztonságra törekedett. Egyszer még a brékhátrányhoz is közel került, Hszie Szu-vejnek három labdája is volt ehhez, de Babos nagyot küzdött, és hozta az adogatását, 4:4-re alakítva akkor az állást.

SZAVAZÁS

Ön szerint meddig jut Babos Tímea a világranglistán pályafutása során?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Babos szervált, és vezetést is szerzett a második játszma elején, de az addig egyhangú forgatókönyv száznyolcvan fokos fordulatot vett. Ez előbb annyira nem bántuk, hiszen Babos a mérkőzés első brékjével 2:0-re meglépett, de a nehezen szerzett előnyt könnyen leadta.

Kedvet kaptak a játékosok a brékhez, hiszen zsinórban hatszor vették el egymás adogatójátékát. Babos fizikai erejével hiába kerekedett ellenfele fölé, a szívós tajvani csak nem akart elfáradni. Sőt 2:4-es állást követően a brék után először nyerte meg a második szettben az adogatását is, így kiegyenlített. Babos közel járt az 5:4-hez, de végül a tajvani bréklabdához jutott, amit a magyar játékos hibájából be is húzott, így ő adogathatott a szetthátrány egalizálásáért. Hszie Szu-vej szervajátékával könnyen jutott döntő játszmáig úgy, hogy egymást követő négy gém az övé lett.

Majd az ötödik, a hatodik, a hetedik és a nyolcadik – közte két brék – is sorrendben. Babos a jól hallható „nem tudom megütni” felkiáltással jellemezte teljesítményét, majd ahogy egyre nőtt a hátránya, úgy ment el az önbizalma és a motivációja. A végjátékban a tajvani már nem erőlködött, csak a biztosat ütötte meg – 4:0-s előny után ez érthető taktika volt a részéről –, a meccset végül a hetedik brékjével sikerült lezárnia.

BABOS KEGYETLENÜL IZGULT
„Kegyetlenül izgultam. Még mindig nem tudok ragaszkodni a saját játékomhoz, nem tudok megbízni benne, pedig megvan, hogy mit kell játszanom. Amikor hátrányban vagyok, nincs is gond vele, viszont amikor előnybe kerülök, visszafogom magam, vagy elkezdek mást játszani. A tajvani kellemetlen ellenfél volt, de a második szettben le kellett volna zárnom a meccset. Hét hat, négy kettőnél nagy hibákat vétettem, ő pedig úgy ritörnözött, ahogy nem vártam volna. Ebből is tanulni kell, és talán ha még húsz ilyet játszom, már nem veszítek” – mondta Babos Tímea a Nemzeti Sportnak a mérkőzést után.

 

WTA-TORNA, BUDAPEST GRAND PRIX, BUDAPEST (220 000 dollár, salak)
EGYES, 1. FORDULÓ
Hszie Szu-vej (tajvani)–Babos (magyar) 6:7, 6:4, 6:1
Pervak (kazah, 2.)–Dusevina (orosz) 6:1, 5:7, 7:6
KÉSŐBB
Záhlavová-Strycová (cseh)–Tinjic (horvát) 1:6, 6:3-nál Tinjic feladta
KORÁBBAN
Czink (magyar)–Jugic-Salkic (bosnyák) 6:7, 6:0, 6:3
Brianti (olasz)–Begu (román, 8.) 6:4, 5:7, 6:3
Cadantu (román)–Rybariková (szlovák) 6:2, 6:1
Amanmuradova (üzbég)–Krajicek (holland) 6:3, 3:6, 7:6
Errani (olasz, 1.)–Minella (luxemburgi) 6:1, 6:1
EGYES, A 2. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA (ÁGRAJZ SZERINT)
Errani (olasz, 1.)–Czink (magyar)
Curenko (ukrán)–Brianti (olasz)
Tatisvili (grúz)–Lukács (magyar)
Cadantu (román)–Wozniak (kanadai)
Erakovic (új-zélandi, 5.)–Amanmuradova (üzbég)
Zakopalová (cseh, 4.)–Záhlavová-Strycová (cseh)
Martic (horvát, 6.)–Hszie Szu-vej (tajvani)
Vesznyina (orosz)–Pervak (kazah, 2.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik