A címvédő Federer sikerével indult a vb

Vágólapra másolva!
2011.11.20. 17:17
null
Federer győzelmével indult a vb (Fotó: Reuters)
Címkék
A tavalyi győztes svájci Roger Federer háromszettes sikerével kezdődött a férfiteniszezők világbajnoksága Londonban. A negyedik helyen kiemelt klasszis másfél óra alatt bizonyult jobbnak a francia Jo-Wilfried Tsongánál.

Megadták a módját a vb felvezetésének, a bokszgálákat idéző bevonulás után aztán a játéké lett a főszerep. Federer kezdte az adogatást, az első két játékban nem tudtak pontot szerezni a fogadók, erre a harmadikig kellett várni.

2:1 után Federer aztán elvette Tsonga adogatását, majd 13 perc elteltével már 4:1-re vezetett. Bár a francia gyorsan „szépíteni" tudott, de 5:2-nél ismét elbukta a szerváját, ami már a szettbe került.

A második játszmában aztán megtorpanni látszódott Federer, és gyakorlatilag az előző szett fordítottját láthattuk. 1:1 után brékelt Tsonga, majd ugyanezt megtette 2:5-nél is, így hamar kiegyenlítette a szettarányt.

A harmadik szett hozta a legkiegyenlítettebb játékot, 5:4-es Federer vezetésig fej-fej mellett haladtak felek, Tsongának egy esetben kellett bréklabdát hárítania, amit meg is tett. Ezután a svájci három labdamenetet is megnyert, az első meccslabdát még hárítani tudta az őt Wimbledonban legyőző francia, de utána egy elütéssel behúzta a meccset a korábbi világelső.

A kvartettben Federer és Tsonga mellett a spanyol Rafael Nadal és az amerikai Mardy Fish kapott helyet, az ő mérkőzésüket este rendezik. Az A-csoportban szerepel a világranglista éllovasa, a szerb Novak Djokovic, a brit Andy Murray, a spanyol David Ferrer és a cseh Tomas Berdych.

TENISZ ATP-VB, LONDON
EGYES
B-csoport
Federer (svájci, 4.)–Tsonga (francia, 6.) 6:2, 2:6, 6:4
Nadal (spanyol, 2.)–Fish (amerikai, 8.) később
PÁROS
B-csoport
Nestor, Mirnij (kanadai, fehérorosz, 3.)– Bopanna, Kuresi (indiai, pakisztáni, 5.) 7:6, 4:6, 11:9
Llodra, Zimonjics (francia, szerb, 2.)–Fyrstenberg, Matkowski (lengyel, 8.) később
A csoportokban a teniszezők körmérkőzést vívnak, majd a jobbik két-két versenyző jut tovább az elődöntőbe, ahol az első helyezettek ütköznek meg a másodikakkal.

 

Az O2 Arena ad otthont a tornának Londonban
Az O2 Arena ad otthont a tornának Londonban
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik