Australian Open: Babos és Bondár hátrányból fordítva jutott tovább a női párosoknál

MTI/H. Á.MTI/H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.01.19. 06:53
Babos a következő körben Kristina Mladenovic ellen lép pályára, akivel párosban négy GS-tornát és két világbajnoki címet nyert (Fotó: AFP)
A Melbourne-ben zajló Australian Open női párosának egyetlen magyar indulója, a Babos Tímea, Bondár Anna duó az első szett elvesztése után fordított és 2 óra 17 perc alatt győzte le brit és olasz ellenfelét.

Női párosban az esőzések és a program csúszása miatt csütörtökön elhalasztották Babos Tímea és Bondár Anna páros mérkőzését, s a magyar duó pénteken az olasz Angelica Moratelli és a brit Samantha Murray ellen mutatkozott be. Babosék óriásit küzdöttek az első szett elvesztése után, a másodikban ugyan simán egyenlítettek, de a döntő játszmában, 0:1-nél három fogadóelőnyt kellett hárítaniuk. Megoldották, majd 5:5 után összejött a brék, és Bondár Anna szervájánál már nem adtak esélyt az ellenfélnek.

A következő fordulóban a Kristina Mladenovic, Caroline Garcia páros lesz a magyar duó ellenfele, s a mérkőzésnek különleges pikantériát ad, hogy Babos és Mladenovic párosa néhány évvel ezelőtt a párosok világranglistáján az első helyen állt, és a magyar lány a franciával együtt négy Grand Slam-tornát – két Australian Opent és két Roland Garrost –, valamint két világbajnoki címet nyert.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (kemény pálya, 86 500 000 ausztrál dollár)
NŐI PÁROS
1. FORDULÓ (a legjobb 32 közé jutásért)
Babos Tímea, Bondár Anna–Moratelli (olasz), Samantha Murray (brit) 4:6, 6:1, 7:5  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik