Tenisz: új csillag születőben? 14 évesen korrekorder lett a brit lány, sőt, menetel

Vágólapra másolva!
2023.10.20. 12:38
Az Eurosport a Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet a teniszező Hannah Klugmanra, aki 14 évesen korrekorder lett.

Hannah Klugman a napokban annak a Coco Gauffnak a korrekordját adta át a múltnak, aki a legutóbbi Grand Slam-tornát (US Open) 19 évesen megnyerte. A brit teniszező 14 évesen, nyolc hónaposan és négy naposan kvalifikálta magát egy ITF 100-as női versenyre (a Nemzetközi Teniszszövetség égisze alá tartozik, és a színvonal alulmúlja a WTA-viadalokét), míg Gauff ezt annak idején 15 évesen, egy hónaposan és 22 naposan tette meg.

Ha mindez nem lenne elég, a Shrewsburyben zajló tornán az első két meccsét megnyerte (második mérkőzésén a hatodik kiemeltet búcsúztatta), és pénteken már negyeddöntőzik a második kiemelt francia Océane Dodin ellen. Ugyanezen a versenyen Gálfi Dalma 5. kiemeltként búcsúzott az első fordulóban.

Hannah Klugmant érdemes lesz figyelni (Fotó: Getty Images)
Hannah Klugmant érdemes lesz figyelni (Fotó: Getty Images)

A 2009-es születésű Hannah Klugman neve a legvérmesebb magyar teniszrajongóknak ismerős lehet, hiszen júniusban a wimbledoni GS-tornára szabadkártyát kapott, és a selejtező első körében Jani Rékától kapott ki két szettben. Antréja azonban emlékezetesre sikerült, ugyanis az első játékban rögtön semmire vette el a magyar lány adogatójátékát.

Tehetségét, zsenijét az is jól mutatja, hogy a tenisszel mindössze a koronavírus miatti lezárások feloldása után kezdett el komolyabban foglalkozni, addig kipróbálta a jégkorongot, netballozott (hálólabda), úszott és futott is – írja másfél évvel ezelőtti cikkében azitftennis.com.

Klugman édesanyján keresztül ismerkedett meg a tenisszel, három nővére is kipróbálta a sportot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik