US Open: Alcaraz és Medvegyev is simán továbbment

Vágólapra másolva!
2023.09.01. 18:39
null
Simán nyert a világelső Alcaraz (Fotó: AFP)
A világranglista élén álló Carlos Alcaraz 3:0-s győzelmet aratott Lloyd Harris ellen, míg a harmadik kiemelt Danyiil Medvegyev szintén simán megverte a spanyol Christopher O'Connellt a New Yorkban zajló US Open egyes versenyeinek 3. fordulójában. A nőknél szintén nem született nagyobb meglepetés, Jessica Pegula, Onsz Dzsabur és Iga Swiatek is továbbjutott a 3. körben.

 

Kitörő örömmel fogadta a szlovén Kaja Juvan (WTA-145.), miután nyert a lengyel Iga Swiatek ellen – egyetlen játékot, és ekkor már a tizedik gémnél jártak a felek. A magasba emelt kéz és a fülig érő, talán nem százszázalékosan őszinte mosoly sokat elárul, mennyit jelenthet akár csak egy játék megnyerése a világ legmagasabban jegyzett női játékosa ellen. Némileg a San Marinó-i labdarúgó-válogatottra emlékeztető jelenet volt, amelynek játékosai hasonló eufóriát élnek át, ha csak gólt szereznek. Persze a miniállam játékosai munka mellett játszó félprofik, a 22 éves Kaja Juvan pedig feltörekvő, ízig-vérig profi játékos, aki párosban már tornát is nyert (2021 augusztusában a kolozsvári 250-esen), és egyesben is jutott már döntőig (2022 májusában a strasbourgi 250-esen). Selejtezőből érkező játékosként Juvan két top 50-es ellenfelet győzött le a US Openen főtábláján, idén ez a legsikeresebb szereplése a Grand Slam-versenyeket tekintve – a harmadik körig többször is eljutott már, a negyeddöntő még várat magára. Swiatek az idén már négy tornán is megszerezte a végső sikert, ebből kettőt, a dohait és a varsóit nyerte meg a New York-ihoz hasonlóan kemény borításon. A lengyel teniszező továbbá lemásolta az első fordulóban aratott győzelmét, amely során a svéd Rebecca Petersonnak szintén csak egy játékot engedélyezett.

A mérkőzésen összesen tizenöt megnyert pontot magáénak tudó szlovén játékosnak nem sok babér termett Swiatek ellen, aki hat breaklabdából ötöt is kihasznált, játékveszteség nélkül lehozta az első játszmát, a másodikban pedig háromszor is semmire hozta az aktuális játékot, ebből egyet fogadóként – 3:0 után következett a szlovén játékos számára sikerrel záruló gém. Kaja Juvan az élő ranglista alapján, péntek esti állás szerint negyvenkét helyet léphet előre, egészen a 103. pozícióig.

Meglepetéseredmény a férfiaknál és a nőknél sem született. A nőknél magyar idő szerint péntek éjjel a harmadik kiemelt amerikai Jessica Pegula a román Patricia Tiget két szettben, az ötödik kiemelt tunéziai Onsz Zsabur a cseh Linda Noskovát három játszmában győzte le, míg a férfiaknál a világelső spanyol Carlos Alcaraz, a harmadik kiemelt orosz Danyiil Medvegyev és péntek délután a tizennegyedik amerikai Tommy Paul is továbbjutott.

TENISZ
US OPEN (65 millió dollár, kemény pálya)
3. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
FÉRFI EGYES
Daniel Evans (brit)–Botic van de Zandschulp (holland) 1:6, 6:1, 6:3, 6:3
Sebastián Báez (argentin)–Felipe Meligeni Alves (brazil) 6:7 (7–9), 6:4, 6:4, 0:0-nál Alves feladta
Carlos Alcaraz (spanyol, 1.)–Lloyd Harris (dél-afrikai) 6:3, 6:1, 7:6 (7–4)
Danyiil Medvegyev (orosz)–Christopher O'Connell (ausztrál) 6:2, 6:2, 6:7 (6–8), 6:2
Tommy Paul (amerikai, 14.)– Alejandro Davidovich Fokina (spanyol) 6:1, 6:0, 3:6, 6:3

NŐI EGYES
Darja Kaszatkina (orosz,14.)–Sofia Kenin (amerikai) 2:6, 6:4, 6:4
Marie Bouzková (cseh)–Petra Martic (horvát) 6:1, 6:2
Onsz Dzsabur (tunéziai, 5.)–Linda Nosková (cseh) 7:6 (9–7), 4:6, 6:3
Greet Minnen (belga)–Sachia Vickery (amerikai) 6:3, 4:6, 6:4
Jessica Pegula (amerikai)–Patricia Maria Tig (román) 6:3, 6:1
Karolina Muchová (cseh, 10.)–Taylor Townsend (amerikai) 7:6 (7–0), 6:3
Vang Csiang (kínai)–Anna Karolina Schmiedlova (szlovén) 4:6, 6:3, 6:2
Iga Swiatek (lengyel, 1.)–Kaja Juvan (szlovén) 6:0, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik