Tenisz: egy nap alatt kétszer nyert, elődöntős Houstonban Tiafoe

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.04.09. 10:01
null
Tiafoe úton első szombati győzelme felé (Fotó: Getty Images)
Egy nap alatt két győzelmet is aratott az első helyen kiemelt Frances Tiafoe, s ezzel már elődöntős a houstoni salakpályás férfi tenisztornán, míg a nőknél a charlestoni salakon Onsz Dzsabur idén először jutott döntőbe.

Frances Tiafoe két és fél órával a Steve Johnson elleni sikere után ismét pályára lépett Houstonban és Jason Kublert is két játszmában legyőzve folytatta a menetelését.

A világranglista 15. helyezettje a legjobb négy között a houstoni születésű, holland Gijs Brouwerrel találkozik. A másik ágon Tomás Martín Etcheverry és a selejtezőből indult Yannick Hanfmann csap össze egymással.

ATP-TORNA, HOUSTON (643 ezer dollár, salak)
NYOLCADDÖNTŐ

Machác (cseh)–Giron (amerikai, 7.) 6:4, 6:4
Hanfmann (német)–Paul (amerikai, 2.) 7:6 (8–6), 6:2
NEGYEDDÖNTŐ

Tiafoe (amerikai, 1.)–Kubler (ausztrál, 6.) 6:4, 6:4
Brouwer (holland)–Wolf (amerikai, 5.) 6:3, 6:4
Etcheverry (argentin, 8.)–Garín (chilei) 6:1, 6:7 (2-7), 6:3
Hanfmann (német)–Machác (cseh) 6:2, 6:1
Az elődöntőben: Tiafoe–Brouwer, Etcheverry–Hanfmann

A nőknél elsőként a Onsz Dzsabur jutott be a döntőbe a charlestoni salakpályás női tenisztornán. A világranglista ötödik helyezettje – aki februárban kisebb műtéten esett át – idén először játszhat finálét.

A tunéziai játékos Darja Kaszatkina elleni elődöntőjét az első szettben eső zavarta meg, az orosz 5:3-as vezetésénél kellett félbeszakítani a játékot. A két fél több mint háromórás kényszerszünet után térhetett csak vissza a pályára, de innentől kezdve már Dzsabur irányított és két szoros játszmában nyert.

A tunéziai tavaly is döntős volt Charlestonban és elképzelhető, hogy ezúttal is a címvédő Belinda Bencic lesz az ellenfele. A svájci teniszező és az első helyen kiemelt Jessica Pegula elődöntőjének folytatását – a második szett rövidítésében – vasárnapra halasztották.

WTA-TORNA, CHARLESTON (salakpálya, 780 637 dollár)
ELŐDÖNTŐ
Dzsabur (tunéziai, 2.)–Kaszatkina (orosz, 3.) 7:5, 7:5
KÉSŐBB
Pegula (amerikai, 1.)–Bencic (svájci, 4.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik