Tenisz: Udvardy feladta az első kiemelt ellen Meridában

Vágólapra másolva!
2023.02.24. 08:17
null
Udvardy Panna mankókon hagyta el a stadiont (Fotó: Getty Images)
Udvardy Panna bokasérülés miatt feladta nyolcaddöntőjét a mexikói Méridában zajló, 259 ezer dollár (93 millió forint) összdíjazású kemény pályás női tenisztornán.

A világranglistán 91. magyar csütörtökön az első helyen kiemelt Magda Linette-tel (21.) csapott össze, aki januárban meglepetésre az elődöntőig menetelt az Australian Openen. Előzőleg egyszer találkoztak, a koronavírus-járványtól sújtott 2020-ban, amikor egy floridai bemutatón a kaposvári teniszező bizonyult jobbnak.

Első tétmérkőzésükön a 31 éves poznani játékos könnyedén hozta a nyitószettet, ám a folytatásban a 24 esztendős magyar átvette az irányítást, és közel járt a döntő játszmához, amikor 5:2-nél egy labdamenet közben aláfordult a bokája. Udvardy a könnyeivel küszködve ült a pályán, majd ápolást kapott, de jelezte, hogy nem tudja folytatni, és végül mankókon hagyta el a stadiont.

Ezzel a magyarok számára befejeződött a mexikói torna, mivel Bondár Anna a nyitókörben búcsúzott.

TENISZ
WTA MÉRIDA (259 ezer dollár, kemény pályás)
NYOLCADDÖNTŐ

Magda Linette (lengyel, 1.)–Udvardy Panna 6:0, 2:5-nél Udvardy feladta

Az első helyen kiemelt, korábbi világranglista-vezető spanyol Carlos Alcaraz három játszmában legyőzte az olasz Fabio Fogninit a Rio de Janeiróban zajló, kétmillió dollár (720 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán, és bejutott a negyeddöntőbe.

A 19 éves címvédő elvesztette a nyitószettet 16 esztendővel idősebb riválisával szemben, de végül 2 óra 47 perc után ő ünnepelhetett.

A US Open-bajnok Alcaraz – aki a múlt héten Buenos Airesben sem talált legyőzőre – riói diadalával utolérheti pontszámban Novak Djokovicsot az ATP-rangsor élén, de nem előzheti meg őt. A szerbek 22-szeres Grand Slam-győztese ugyanis több pontot gyűjtött a kiemelt versenyeken (ATP-vb, Grand Slamek), mint spanyol riválisa.

ATP RIO DE JANEIRO (2 millió dollár, salakpályás)
NYOLCADDÖNTŐ

Alcaraz (spanyol, 1.)−Fognini (olasz) 6:7 (5−7), 6:2, 6:4
Zapata (spanyol)−F. Cerundolo (argentin, 4.) 6:1, 4:6, 6:1
Báez (argentin, 6.)−Varillas (perui) 7:5, 7:6 (8-6)
Ramos (spanyol, 7.)−Galan (kolumbiai) 6:2, 6:4
Lajovics (szerb)−Djere (Györe, szerb) 6:2, 6:4
Jarry (chilei)−Martínez (spanyol) 6:2, 6:2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik