Tenisz: Udvardy egyesben nyert, párosban kikapott Méridában

Vágólapra másolva!
2023.02.22. 09:38
null
Udvardy Petra (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Udvardy Panna egyesben győzött, párosban viszont kikapott Bondár Annáéktól a mexikói Méridában zajló, 259 ezer dollár (93 millió forint) összdíjazású kemény pályás női tenisztornán. Eközben a Rio de Janeiróban zajló, kétmillió dollár (720 millió forint) összdíjazású salakpályás férfiviadalon a második helyen kiemelt Cameron Norrie magabiztos győzelemmel jutott be a nyolcaddöntőbe.


A világranglistán 91. Udvardy Petra a 69. helyen álló német Jule Niemeierrel csapott össze, pályafutása során először. A 23 éves ellenfél tavaly érte el eddigi legnagyobb sikerét, amikor nagy meglepetésre a negyeddöntőig menetelt Wimbledonban.

A keddi meccs kiélezett csatát és két rövidítéses szettet hozott, az első tie-breakben egyértelműen a kaposvári teniszező volt fölényben. A második játszmában a 24 éves magyar adogatóként 6:5-nél mérkőzéslabdát szalasztott el, de végül 2 óra 35 perc után ő ünnepelhetett.

Udvardyra a nyolcaddöntőben az első helyen kiemelt lengyel Magda Linette (21.) vár, aki januárban elődöntős volt az Australian Openen.

Udvardy nem sokkal később párosban is pályára lépett oldalán a svájci Viktorija Golubiccsal, ellenfelük Bondár Anna és a francia Elixane Lechemina volt. A duplán magyar érdekeltségű csatában Bondárék csak három gémet vesztettek, és egy óra alatt nyertek.

A WTA-rangsor 76. helyén álló Bondár egyesben kedden búcsúzott.

A világranglistán 13. Cameron Norrie az első fordulóban az argentin Juan Manuel Cerúndolót (107.) győzte le másfél óra alatt a Rio de Janeiróban zajló ATP-tornán.

A keddi játéknapon az esőzés miatt csak négy mérkőzés fejeződött be, további három – közte a korábbi világelső spanyol Carlos Alcarazé – félbeszakadt.

WTA-TORNA, MÉRIDA (259 000 dollár, kemény pálya)
1. FORDULÓ
Udvardy Panna–Jule Niemeier (német) 7:6 (7–1), 7:6 (7–5)
Bondár Anna, Elixane Lechemina (magyar, francia)–Udvardy Panna, Viktorija Golubic (magyar, svájci) 6:0, 6:3

ATP-TORNA, RIO DE JANEIRO (2 millió dollár, kemény pálya)

1. FORDULÓ
Norrie (brit, 2.)–J. M. Cerúndolo (argentin) 7:5, 6:1
F. Cerúndolo (argentin, 4.)–Carballés (spanyol) 4:6, 6:3, 6:3
Varillas (perui)–Gaston (francia) 7:5, 6:4
Galán (kolumbiai)–Cachín (argentin) 7:6 (7–4), 6:4

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik