Tenisz: szetthátrányban jött az eső, Balázs Attiláék vasárnap folytatják

Vágólapra másolva!
2020.02.23. 04:45
null
Balázs Attila élete első ATP 500-as elődöntőjében játszhat (Fotó: AFP)
Balázs Attila elődöntője félbeszakadt a riói ATP 500-as tornán. A magyar teniszező és az olasz Gianluca Mager összecsapása 6:7, 3:3-as állásnál, olasz szettelőnynél járt, mikor esőszünetet rendeltek el. A tervek szerint vasárnap délután, magyar idő szerint 17.00 órakor jöhet a folytatás.

 

ATP 500-AS TORNA, RIO DE JANEIRO (1 915 485 dollár, salak)
ELŐDÖNTŐ
Balázs Attila–Gianluca Mager (olasz) 6:7, 3:3 – félbeszakadt!

Az eső miatt majd négyórás csúszással kezdődhetett el a játék Rióban, ahol így aztán nem is a centerpálya adott otthont Balázs Attila és Gianluca Mager összecsapásának.

A találkozó kifejezetten hektikusan indult, Balázs azonnal elveszítette az adogatását, majd gyorsan 2:0-s hátrányba került. Innen aztán fordított, igaz, ehhez Mager ki nem kényszerített hibái is kellettek. Mindkét fél sokat hibázott adogatóként is, hét gém után négy bréknél jártak… Balázsnak hiába volt labdája az 5:2-höz, ezt nem tudta beütni. Rövidítés döntött az első szettről, amelyben az első labdamenettől kezdve Mager vezetett, és7–4-gyel behúzta a játszmát.

A második szettet ráadásul az olasz kezdhette, aki nem tette meg azt a szívességet, hogy eladja az adogatását. 3:3-ig senki sem hibázott ezúttal, míg a pálya állapota egyre romlott. Hol csepergett, hol elállt, hol szakadt az eső, majd 1 óra és 29 percnyi játék után az öltözőbe vonultak Balázsék – meg kellett szakítani a mérkőzést.

Ezt követően jó 30 percig vártak és végül az elődöntők halasztása mellett döntöttek a szervezők. A hivatalos információk szerint, helyi idő szerint 13, magyar idő szerint 17 órakor folytatódik a játék – már ha az időjárás ezúttal megengedi majd.

A másik elődöntő, Christian Garín és Borna Coric összecsapása 6:4, 4:4-re állt, amikor megérkezett a vihar, így ők, innen folytatják majd a centerpályán.

KORÁBBAN

Balázs Attila káprázatos teljesítménnyel rukkolt ki az eső miatt helyi idő szerint pénteken félbeszakított Rio de Janeiró-i ATP 500-as tenisztorna negyeddöntőjében az argentin Pedro Martínez ellen, miután 2:6, 2:2-es állásról szombaton mindössze négy játékot engedélyezett a világranglistán 133. helyen álló ellenfelének, és a második játszmát 6:4-re a harmadikat 6:2-re megnyerte, így pályafutása során először került be ATP 500-as torna elődöntőjébe. Az összecsapásról bővebben itt olvashat!

Balázs és Mager már találkozott ezen a riói tornán, méghozzá a selejtező utolsó körében. Mager akkor nagyon magabiztos, 6:0, 6:2-es sikert ért el magyar riválisával szemben. A találkozó csupán 54 percig tartott. Erről itt írtunk!


A közvetítés betöltése néhány másodpercet igénybe vehet...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik