Tenisz: Babosék könnyedén jutottak a madridi torna döntőjébe

Vágólapra másolva!
2017.05.12. 18:28
Az ötödik kiemelt Babos Tímea, Andrea Hlavácková magyar, cseh kettős 6:4, 6:2-re nyert a Simona Halep, Irina Begu román duó ellen a madridi salakpályás tenisztorna női páros versenyének elődöntőjében, ezzel bejutott a szombati fináléba.

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés Babosék számára, hiszen azonnal elvették a román páros adogatását, majd a saját játékuk után két gémet is pontveszteség nélkül nyertek meg. 5:1 után Halepék átvették a mérkőzés irányítását, 5:4-re zárkóztak, a következő játékot azonban ismét az 5. helyen kiemelt duó nyerte, ezzel 6:4-re behúzta az első szettet. Babosék számára, hiszen azonnal elvették a román páros adogatását, majd a saját játékuk után két gémet is pontveszteség nélkül nyertek meg. 5:1 után Halepék átvették a mérkőzés irányítását, 5:4-re zárkóztak, a következő játékot azonban ismét az 5. helyen kiemelt duó nyerte, ezzel 6:4-re behúzta az első szettet.

A második szett aztán még simábban alakult: 2:2-ig mindenki hozta a saját adogatójátékát, innentől azonban beleerősített a Babos, Hlavácková kettős és 1 óra 7 perc játékidő után 6:4, 6:2-re lezárta a meccset.

„Természetesen nagyon örülök a mai győzelemnek! Nagy meccs volt, jól kellett játszani. Nem volt egyszerű, számos alkalommal csak egy labdamenet döntött az adott játékról, 40-40 után – értékelt honlapján Babos. – Örülök, hogy két szettben győztünk és újra egy ilyen nagy versenyen döntőzhetek. Boldog vagyok, jól játszottunk.”

A magyar teniszező és társa a harmadik helyen kiemelt Csan Jung Dzsan, Martina Hingis tajvani, svájci párossal találkozik a szombati döntőben.

WTA-TORNA, MADRID (5 439 350 dollár, salak)
PÁROS, ELŐDÖNTŐ

Babos Tímea, Andrea Hlavácková (magyar, cseh, 5.)–Simona Halep, Irina Begu (románok) 6:4, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik