Davis-kupa: az ausztrálok 2–0-s előnyben az amerikaiak ellen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.04.07. 14:44
Az ausztrál teniszválogatott mindkét egyéni meccsét megnyerte a Davis-kupa negyeddöntőjének első napján az Egyesült Államok ellen, így magabiztos előnyről várja a folytatást.

A világcsoport negyeddöntőjében a hazai pályán játszó ausztráloknál a világranglistán 16. Nick Kyrgios, valamint – nagy meglepetésre – a rangsorban 79. Jordan Thompson is győzött, így a hátralévő három mérkőzésen (egy páros és két egyéni) csupán egy sikerre van szükségük az amerikaiak ellen ahhoz, hogy bejussanak az elődöntőbe.Nick Kyrgios, valamint – nagy meglepetésre – a rangsorban 79. Jordan Thompson is győzött, így a hátralévő három mérkőzésen (egy páros és két egyéni) csupán egy sikerre van szükségük az amerikaiak ellen ahhoz, hogy bejussanak az elődöntőbe.

Kyrgios a 23. John Isnert verte meg három szoros játszmában 7:5, 7:6, 7:6-ra, míg Thompson a 15. Jack Sock ellen diadalmaskodott 6:3, 3:6, 7:6, 6:4-re.

„A világ egyik legjobb adogatója ellen játszottam, de leszegtem a fejem, nem foglalkoztam ezzel, így nagyon jól tudtam fogadni a szerváit. Remélem, hogy a szombati páros meccsen le tudjuk zárni az összecsapást” – mondta az első nap után Kyrgios, aki múlt héten hatalmas küzdelemben kapott ki a későbbi bajnok Roger Federertől a miami torna elődöntőjében.

A többi negyeddöntős párharcban Szerbia és Spanyolország, Franciaország és Nagy-Britannia, valamint Belgium és Olaszország találkozik egymással.

DAVIS-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ
Ausztrália–Egyesült Államok 2–0 – részeredmény
Thompson–Sock 6:3, 3:6, 7:6 (7–4), 6:4
Kyrgios–Isner 7:5, 7:6 (7–5), 7:6 (7–5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik