Tenisz: Babos Tímea ötödször kapott ki Roberta Vincitől

Vágólapra másolva!
2017.01.31. 11:19
null
Babos Tímea nagyot küzdött a rutinos olasszal (Fotó: babostimea.hu)
A Szentpéterváron zajló, 710 900 euró összdíjazású WTA-torna első fordulójában Babos Tímea három szettben, 126 percig tartó mérkőzésen szenvedett vereséget a hatodik helyen kiemelt olasz Roberta Vincitől.

 

A 37 percig tartó első szettben Babos rögtön az első szervajátékát elbukta, így 0:3-ról kellett Vinci után kapaszkodnia. Ezt becsülettel meg is tette, de az egyenlítést követően ismét az olasz volt sikeresebb. Előbb hozta a saját, majd elvette ellenfele adogatását, végül pedig a nullra megnyert gémmel lezárta a szettet.

A 43 percig tartó második játszma két brékkel indult, majd Babos 3:2-es vezetését követően jött újabb három elbukott adogatójáték. Ebből a magyar éljátékos jött ki jobban, így 5:3 után a szetthátrány eltüntetéséért adogatott, és a második labdából ki is egyenlített.

Babos brékkel nyitotta a záró szettet, ebből 3:2-ig megélt, akkor azonban elveszítette az adogatójátékát. A magyar teniszező 4:4-nél két bréklabdát hagyott kihasználatlanul, így az „életben maradásáért” szerválhatott. Vinci viszont szinte végig helyzeti előnyben volt, Babos állandóan csak riválisa után ment. Az olasznak kétszer volt brék-, illetve mérkőzéslabdája, nagy csatát követően a másodikat már kihasználta.

„Nagyon szomorú vagyok, kár ezért a mérkőzésért. Az első szett után kijöttem egy mély gödörből, jobban játszottam. Sajnos a döntő játszma végét elizgultam. Tényleg kár érte” – összegzett honlapján Babos.

A 33 éves Vinci a 21., míg a 23 éves Babos a 30. helyen található a legfrissebb WTA-világranglistán. Ezt megelőzően ötször találkoztak egymással, Vinci négyszer – kemény pályán és salakon kétszer-kétszer –, Babos csak egyszer, füves pályán tudott nyerni.

Babos negyedik mérkőzését játszotta idén egyesben, mind a négyet elveszítette.

WTA-TORNA, SZENTPÉTERVÁR (710 900 euró, kemény pálya)
EGYES, 1. FORDULÓ

Vinci (olasz, 6.)–Babos (magyar) 6:3, 3:6, 6:4
Putyinceva (kazah)–Larsson (svéd) 6:0, 1:0-nál Larsson feladta
Mladenovic (francia)–Mertens (belga) 7:6, 6:4
Petkovic (német)–Begu (román) 6:1, 7:5
Konjuh (horvát)–Niculescu (román) 1:6, 6:3, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik