Babos Tímea vegyes párosban döntős Wimbledonban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.10. 15:58
null
Babos (jobbra) és Mladenovic idén női párosban nem jutott be a wimbledoni döntőbe (Fotó: Twitter)
Babos Tímea az osztrák Alexander Peya oldalán bejutott a wimbledoni torna vegyes páros küzdelmeinek vasárnapi döntőjébe, miután hatalmas csatában, a döntő játszmát 11:9-re megnyerve legyőzte a svéd, spanyol Robert Lindstedt, Anabel Medina Garrigues duót. A döntőben a svájci Martina Hingis és az indiai Leander Paes vár Babosékra. Babos Tímea nem volt ennyire sikeres Kristina Mladenovic oldalán női párosban, az elődöntőben két óra három perc alatt három szettben kikaptak a másodikként rangsorolt Jelena Vesznyina, Jekatyerina Makarova orosz duótól.

A Wimbledonban tavaly döntőt jásztó, negyedik helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros az első, fél óráig tartó szettben még az első brékhátrányukból vissza tudott jönni, de a másodikat már végigvitte az orosz páros.

A második játszmában úgy tűnt, hamar véget érhet a meccs Baboséknak, Vesznyináék 3:1-re elmentek, majd 3:3 után is brékelni tudtak, de ezután már nem nyertek több játékot, így jöhetett a döntő szett.

Ami megint nem kezdődött túl jól a magyar, francia duónak, ugyanis 4:0-s hátrányba került. A 'majd egy óráig tartó szettben Baboséknak ezután sikerült 5:4-ig feljönniük, sőt az egyenlítésért fogadhattak, de az oroszok nem engedték már ki a kezükből a győzelmet. Sokba került, hogy Mladenovic nagyon gyengén adogatott az első két szettben.

A döntőben a négy között gyors, 6:1, 6:2-es győzelmet arató, első helyen kiemelt Martina Hingis, Sania Mirza páros lesz Vesznyináék ellenfele.

Babos este vegyes párosban az osztrák Alexander Peyával szintén elődöntőt játszott. A svéd, spanyol Robert Lindstedt, Anabel Medina Garrigues páros ellen az első játszmát elveszítette, azaz ugyanúgy kezdődött ez a meccs is, mint a női páros.

Sőt, ugyanúgy is folytatódott, ugyanis a másodikban sikerült az egyenlítés. Ám a harmadik játszma már sokkal jobban alakult, Babos és Peya 3:1-re elhúzott, és tartotta brékelőnyét egészen a 10. játékig, amelyben 5:4-nél Peya a mérkőzésért adogatott. Ám nem sikerült megnyerni, így folytatódott a játék, azzal a különbséggel, hogy a magyar., osztrák párosnak már a mérkőzéseben maradásért kellett adogatnia. A 19. gémig egyik páros sem ingott meg, könnyedén hozták a szerva gémjüket, ám ekkor esély nyílt Babosék előtt, és ki is használták.

Babos adogatott a mérkőzésért, és nem remegett meg a keze, több mint kétórás küzdelemben a fináléba jutott Peyával.

A döntőben Martina Hingis és Leander Paes, két nagyon rutinos versenyző vár rájuk, miután elbúcsúztatták az első kiemeltet.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (26 750 000 font, fű)
NŐI PÁROS, ELŐDÖNTŐ

Vesznyina, Makarova (orosz, 2.)–Babos, Mladenovic (magyar, francia, 4.) 6:3, 4:6, 6:4
Hingis, Mirza (svájci, indiai, 1.)–Kops-Jones, Spears (amerikai, 5.) 6:1, 6:2

VEGYES PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Alexander Peya, Babos Tímea (osztrák, magyar, 5.)–Robert Lindstedt, Anabel Medina Garrigues (svéd, spanyol) 4:6, 6:3, 11:9
Leander Paes, Martina Hingis (indiai, svájci, 7.)–Mike Bryan, Bethanie Mattek-Sands (amerikai, 1.) 6:3, 6:4

JUNIOR LÁNY PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Gálfi, Stollár (magyar, 3.)–Lumsden, Neel (brit, amerikai) 6:0, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik