Tenisz: megszakadt Serena Williams félelmetes sorozata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.08. 18:05
A világelső Serena Williams két szettben kikapott a negyedik kiemelt Petra Kvitovától a Madridban zajló salakpályás női tenisztorna elődöntőjében, ezzel megszakadt 27 meccses győzelmi sorozata. A kétszeres wimbledoni bajnok cseh játékos a fináléban a Marija Sarapovát búcsúztató Szvetlana Kuznyecovával találkozik.

Ötven Premier Mandatory-mérkőzés megnyerése, valamint huszonhét meccses győzelmi széria felépítése után (idén) először kapott ki Serena Williams, akit Petra Kvitová győzött le – a cseh játékos korábban egyszer sem verte meg az amerikai klasszist.Serena Williams, akit Petra Kvitová győzött le – a cseh játékos korábban egyszer sem verte meg az amerikai klasszist.

A kétszeres wimbledoni bajnok Kvitová hatszor vette el a világelső adogatójátékát, tehát összességében simán nyert. Az amerikai teniszező fásultan mozgott, nagyon sok ki nem kényszerített hibát ütött, így nem kerülhette el a vereséget.

„Ma nem Serena voltam” – nyilatkozta a 19-szeres Grand Slam-bajnok.

A cseh játékos Dinara Szafina 2009-es és Caroline Wozniacki 2011-es legyőzése után harmadszor verte meg a világranglista aktuális éllovasát.

Kvitová a döntőben meglepetésre nem a címvédő Marija Sarapovával, hanem az orosz honfitársával, Szvetlana Kuznyecovával csap össze. A 29 éves játékos sikerének értékét növeli, hogy bár csak 174 centiméter magas, egyszer sem bukta el a szervagémjét a világ harmadik legjobb játékosának számon tartott Sarapova ellen.

A férfiaknál a harmadik kiemelt Rafael Nadal – aki a második szettben bérkhátrányból fordított – két játszmában nyert a bolgár Grigor Dimitrov ellen, ezzel újabb lépést tett a hatodik madridi döntője felé. A salakkirály 1 óra 49 perc alatt lépett át a tizedik kiemelten, az ATP 1000-es tornák negyeddöntőjében pedig 56–11-re módosította a mérlegét.

A spanyol játékos a következő fordulóban a cseh Tomás Berdychhel találkozik, aki meccslabdát hárítva verte meg az amerikai John Isnert. A másik ágon a brit Andy Murray és a japán Nisikori Kei csap össze a fináléba kerülésért.

WTA-TORNA, MADRID (4 185 405 euró, salak)
ELŐDÖNTŐ
Kvitová (cseh, 4.)–S. Williams (amerikai, 1.) 6:2, 6:3
Kuznyecova (orosz)–Sarapova (orosz, 3.) 6:2, 6:4

ATP 1000-ES TORNA, MADRID (5 113 730 euró, salak)
NEGYEDDÖNTŐ (ÁGRAJZ SZERINT)
Berdych (cseh, 6.)–Isner (amerikai, 16.) 3:6, 7:6, 7:6
Nadal (spanyol, 3.)–Dimitrov (bolgár, 10.) 6:3, 6:4
Nisikori (japán, 4.)–Ferrer (spanyol, 7.) 6:4, 6:2
Murray (brit, 2.)–Raonic (kanadai, 5.) 6:4, 7:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik