Tenisz: Barcelonában Nadal-Almagro döntőt rendeznek

Vágólapra másolva!
2013.04.27. 21:29
null
Nadal a kanadai Raonic ellen nyert simán az elődöntőben (Fotó: Action Images – archív)
A Barcelonában zajló férfi tenisztorna elődöntőjében Rafael Nadal és Nicolás Almagro is két szettben nyert, így spanyol házi döntőt rendeznek. Stuttgartban a hölgyeknél a második helyen kiemelt kínai Li Na ellenfele az orosz Marija Sarapova lesz.

 

BARCELONA

Spanyol házi döntőt rendeznek vasárnap a barcelonai, 2.17 millió euró összdíjazású, salakpályás férfi tenisztornán, miután a második helyen kiemelt Rafael Nadal és a negyedikként rangsorolt Nicolás Almagro is sikerrel vette a szombati elődöntős akadályt.

Nadal, aki korábban hétszer volt már tornagyőztes a katalán fővárosban, az ötödikként kiemelt kanadai Milos Raonicot verte két játszmában, és szintén két szettben nyert Almagro is a nyolcadikként rangsorolt német Philipp Kohlschreiber ellen.

ATP 500-AS TORNA, BARCELONA (1 708 875 euró, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Nadal (spanyol, 2.)–Raonic (kanadai, 5.) 6:4, 6:0
Almagro (spanyol, 4.)–Kohlschreiber (német, 8.) 6:2, 6:1

STUTTGART

A második kiemelt kínai Li Na nyerte a második elődöntőt a stuttgarti salakpályás női tenisztorna szombati játéknapján, így ő vívhatja a döntőt az elsőként rangsorolt, világranglista-második orosz Marija Sarapovával.

Li az amerikai Bethanie Mattek Sands ellen győzött két játszmában, Sarapova pedig az első elődöntős összecsapáson a harmadik helyen kiemelt német Angelique Kerbert verte meg három szettben.

Kikapott a női párosok szombati elődöntőjében Marosi Katalin és a horvát Darija Jurak. A magyar, horvát kettős – a női versenyeket szervező WTA honlapja szerint – a Mona Barthel és Sabine Lisicki alkotta német duóval szemben maradt alul két játszmában.

WTA-PREMIERTORNA, STUTTGART (795 707 dollár, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Li (kínai, 2.)–Mattek-Sands (amerikai) 6:4, 6:3
Sarapova (orosz, 1.)–Kerber (német, 3.) 6:3, 2:6, 7:5

PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Barthel, Lisicki (német)–Marosi Katalin, Darija Jurak (magyar, horvát) 6:3, 6:4


MARÁKKES

A Babos Tímeával párosban finalista luxemburgi Mandy Minella kikapott szombaton a marokkói Marrákesben zajló salakpályás női tenisztorna elődöntőjében a spanyol Lourdes Dominguez Linótól.

A páros döntőjét vasárnap rendezik, és Babosék ellenfele az Olga Szavcsuk, Chanelle Scheepers ukrán, dél-afrikai, vagy a negyedik helyen kiemelt Petra Martic, Kristina Mladenovic horvát, francia duó lesz.

WTA-INTERNATIONAL-TORNA, MARRÁKES (235 000 dollár, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Dominguez Lino (spanyol)–Minella (luxemburgi) 2:6, 6:0, 6:1
Schiavone (olasz, 6.)–Scheepers (dél-afrikai) 7:6 (7-4), 6:1

BUKAREST

A cseh Lukás Rosol lesz a spanyol Guillermo García-López ellenfele a bukaresti ATP-tornán. Rosol két, García-López három játszmában nyert az elődöntőben, mindketten kiemelt riválisukat győzték le.

ATP 250-ES TORNA, BUKAREST (410 200 euró, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

García-López (spanyol)–F. Mayer (német, 5.) 6:4, 4:6, 6:3
Rosol (cseh)–Simon (francia, 2.) 6:2, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik