Valóra vált Kirilenko születésnapi kívánsága

Vágólapra másolva!
2013.02.03. 16:04
null
Marija Kirilenkónak jövőre talán érdemes lenne még szebb kívánságon elgondolkodnia (Fotó: Action Images)
A pattayai női tenisztornát az orosz Marija Kirilenko, a párizsi viadalt pedig a német Mona Barthel nyerte meg.

A thaiföldi Pattayában zajló kemény pályás női torna döntőjében az orosz Marija Kirilenko 2 óra 37 perc alatt döntő szett rövidítésben győzött a német Sabine Lisicki ellen. Kirilenko – aki megnyerte a Lisicki elleni korábbi két találkozóját is – pályafutása 12. WTA-fináléját játszotta, és a hatodik sikerét aratta.

Ez volt egyébként a hetedik alkalom, hogy ázsiai tornán játszott döntőt, 2005-ben Pekingben, 2007-ben Kalkuttában, 2008-ban Szöulban és most Pattayában nyert, míg a többi három alkalommal – köztük tavaly Pattayában – vesztesként távozott.

„A torna előtt ünnepeltem a születésnapomat, a szobámban volt egy torta, rajta gyertyákkal, és kívántam valamit. Azt, hogy nyerjem meg a versenyt, és a kívánságom valóra vált" – árult el egy „kulisszatitkot” az orosz szépség, aki január 25-én lett 26 éves.

A párizsi fedett pályás tornát Mona Barthel nyerte meg, a döntőben az első helyen kiemelt Sara Erranit legyőzve. A világranglista-45., 22 éves német játékos pályafutása második WTA-serlegét hódította el. Az elsőre tavaly januárban tett szert az ausztráliai Hobartban, amikor a selejtezőből indulva verte meg összes ellenfelét.

„Nagyszerűen sikerült ez a hét, nem hittem volna, hogy megnyerem a versenyt” – mondta győzelme után Barthel.

WTA-INTERNATIONAL-TORNA, PATTAYA CITY (235 000 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, DÖNTŐ

Kirilenko (orosz, 2.)– Lisicki (német, 5.) 5:7, 6:1, 7:6

 

WTA-PREMIERTORNA, PÁRIZS (690 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ

Barthel (német)–Errani (olasz, 1.) 7:5, 7:6 (7–4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik