Aus. Open: Arn Gréta újabb sikerével főtáblára jutott

Vágólapra másolva!
2013.01.12. 07:38
Arn Gréta a 3. fordulóban is nyert az Australian Open selejtezőjébe, ezzel a jövő héten rajtoló Grand Slam-torna főtáblájára jutott női egyesben.

Arn Gréta 175 perces csatában, három szettben, 6:4, 5:7, 6:4-re győzött a selejtező utolsó fordulójában a horvát Tereza Mrdeza ellen és jutott főtáblára Melbourne-ben, az év első Grand Slam-veresnyén.

Az első szettben mindkét játékosnak gondjai akadtak a saját szerváival, Arn nyolc lehetőségből háromszor brékelt, míg Mrdezának két bréklabdája volt, és mind a kettőt értékesítette. A több elvett adogatásnak köszönhetően azonban a magyar játékos megnyerte az első játszmát.

Arn a másodikban is rossz százalékban használta ki a bréklehetőségeit, 13-ból csak hármat, és ez ezúttal kevés volt a négyszer is brékelő horváttal szemben, aki a 71 percig tartó második szettben egyenlített.

A harmadik játszmában azonban Arn már jobban adogatott, több pontot is csinált az első szerváiból, mint ellenfele, és ennek is köszönhetően végül 6:4-gyel behúzta a döntő szettet.

Arn a harmadik magyar lesz a főtáblán, ellenfele még nem ismert. Czink Melinda a 13. helyen kiemelt szerb Ana Ivanovics ellen lép majd pályára az 1. fordulóban, míg Babos Tímeára a francia színekben versenyző Kristina Mladenovic vár majd.

A sorsolásról itt olvashat!

AUSTRALIAN OPEN
NŐI EGYES, SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
Arn (magyar)–Mrdeza (horvát) 6:4, 5:7, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik