Martina Hingis: párosban szép az élet?

Vágólapra másolva!
2010.09.08. 14:31
null
Idén Wimbledonban egy bemutató mérkőzésen újra összeállt a Hingis, Kurnyikova duó (Fotó: Action Images)
Elképzelhető, hogy Martina Hingis másodszor is visszatér a profi teniszezők közé, ezúttal párosban.

A 29 éves svájci játékos először 2003-ban, 22 évesen jelentette be a visszavonulását, krónikus bokasérülésre hivatkozva. Három év kihagyás után 2006-ban tért vissza, majd a következő esztendőt már a világranglista hetedik helyén zárta.

A 2007-es wimbledoni tornán azonban pozitív doppingmintát adott – kokaint találtak benne –, emiatt kétéves eltiltással sújtották. Ekkor bejelentette, hogy pályafutását befejezettnek tekinti, az eltiltás lejárta után sem tér majd vissza, bár ártatlanságát mindig is hangoztatta.

Hingis egyéniben ötszörös Grand Slam-győztesnek mondhatja magát, párosban pedig kilenc GS-tornán diadalmaskodott. Az utóbbi időben az Egyesült Államok csapatbajnokságában kezdett el játszani, ahol elmondása szerint újra megcsapta a versenyzés szele.

„Lindsayvel (Davenport – a szerk.) több tornán is elindulhattam volna, de ő túl hamar szeretett volna visszatérni, én pedig még nem álltam készen erre – nyilatkozta Hingis az US Openen. – Nem tudom még, mit hoz a jövő. Először is találnom kell egy partnert, és biztosnak kell lennem benne, hogy vissza akarok térni. A csapatbajnokságban nagyon élvezem az egyes és a páros mérkőzéseket is, utóbbiakat különösen, szóval..."

Az apai ágon magyar származású korábbi világelső idén visszatért Wimbledonba, ahol korábbi párospartnerével, Anna Kurnyikovával játszott bemutató mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik