Szávay alaposan megizzadt a sikerért, de végül továbbjutott a 3. fordulóba

Vágólapra másolva!
2009.07.09. 18:13
null
Szávay nagy csatában diadalmaskodott
A negyedik helyen kiemelt Szávay Ágnes három szettben, 7:6, 5:7, 7:5-re nyert az olasz Tathiana Garbin ellen a 220 ezer dollár összdíjazású budapesti tenisztorna 2. fordulójában.
Rémálomszeűen kezdődött a találkozó, a világranglista 66. helyén álló Garbin ugyanis 4:0-ra elhúzott. Szávay ebben az időszakban pontatlanul játszott, többször könnyű helyzetből is a vonalon kívülre ütötte a labdát.

Szerencsére azonban nem omlott össze, és sorozatban három játékot megnyerve visszajött a szettbe. Ekkor azonban újra elbukta a szerváját, így a 32 éves olasz egy lépésre került a játszma megnyerésétől. Ezt a lépést viszont nem tudta megtenni, Szávay 6:5-re fordított, ám neki sem sikerült kiszerválni a szettet, amelynek a sorsáról így rövidítés döntött.

Ebben Ági meggyőző játékkal 6–2-re ellépett, és az első szettlabdáját ki is használta, igaz, nagy szerencse is kellett hozzá, hiszen a labda éppen csak átpattant a hálóról.

A második játszmában 1:1-nél Garbinnak sikerült elvennie Szávay adogatójátékát, a magyar lány azonban 3:3-nál előbb utolérte ellenfelét, majd egy újabb elvett szervával 5:3-nál már a mérkőzésért adogathatott.

Ezzel azonban nem tudott élni Szávay, és visszaengedte Garbint a mérkőzésbe, aki 5:5-re egyenlített a második szettben. Ráadásul az olasz lány ezt követően elnyerte ellenfele adogatójátékát, így 6:5-nél a második játszmáért szerválhatott, és végül hozta is adogatását: következhetett a döntő szett.

A harmadik játszma Szávay-adogatással és Garbin-brékkel kezdődött, de mire túlságosan megijedhettünk volna, a magyar teniszező már javította is a hibát, és ő is elvette ellenfele adogatását. Hasonló volt a forgatókönyv a következő két játékban is, így jutottunk el 2:2-ig.

Kivételesen ekkor mindketten sikeresen adogattak egy-egy gém erejéig, de ezt követően Garbin ismét brékelt – szerencsére Szávay lemásolta az olasz teljesítményét. Talán már nem is kell leírni, hogy ezt követően ismét két bréket láthattunk (Ágié nagyon fontos volt, hiszen az olasz ekkor már a mérkőzésért szerválhatott).

Ki tudja, lehet, hogy a játékban maradás hatására átszakadt ekkor egy lélektani gát – annyi mindenesetre bizonyos, hogy Szávay hozta saját adogatását, majd brékelni is tudott, így 7:5-re megnyerte a harmadik szettet. Ez pedig azt jelentette, hogy az ő sikerével zárult a több mint három órán keresztül (egészen pontosan 188 percig) tartó találkozó.

A magyar lány a következő fordulóban a svájci Timea Bacsinszky ellen lép pályára, aki három játszmában verte meg az osztrák Patricia Mayrt.

WTA-TORNA, GDF SUEZ GRAND PRIX, BUDAPEST (220 000 dollár, salak)

EGYES, 2. FORDULÓ
Szávay (magyar, 4.)–Garbin (olasz) 7:6, 5:7, 7:5
Klejbanova (orosz, 5.)–K. Bondarenko (ukrán) 4:6, 6:4, 6:4
Bacsinszky (svájci)–Mayr (osztrák) 0:6, 6:3, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik