Szafin a moszkvai verekedés után Perthben is győzni tudott

Vágólapra másolva!
2009.01.04. 15:28
Marat Szafin mozgalmas napokon van túl. Néhány napja Moszkvában keveredett verekedésbe, vasárnap pedig húgával egy csapatban megkezdte szereplését a nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságon, a Hopman-kupán. Az otthoni csetepaté után a pályán is ő nyert, Simone Bolellit 7:6, 6:4-re győzte le, és mivel Szafina is hozta az egyesét, már a páros mérkőzés előtt – amit elveszítettek – megnyerték az olaszok elleni találkozót. Szafin a mérkőzés után megerősítette, hogy ez lesz az utolsó idénye a profik között.
Szafin arca most kicsit csúnyábban néz ki
Fotó: Action Images (archív)
Szafin arca most kicsit csúnyábban néz ki
Szafin arca most kicsit csúnyábban néz ki
Fotó: Action Images (archív)
Szafin arca most kicsit csúnyábban néz ki

Néhány zúzódással és sebbel az arcán lépett pályára Marat Szafin az olasz Simone Bolelli ellen a Perthben zajló Hopman-kupán, és elsősorban remek adogatásainak köszönhetően (14 ászt ütött) két játszmában nyerni tudott.

A mérkőzés utáni első nyilatkozatában azt mondta viccesen, hogy a kemény munka nyomai látszódnak az arcán, később viszont bevallotta, hogy még Oroszországban, Moszkvában keveredett bajba, ennek köszönheti a sérüléseit, amelyek néhány napja még sokkal csúnyábbak voltak bevallása szerint.

„Minden rendben van, túlélem. Rosszkor voltam rossz helyen” – mondta a körülbelül egy héttel ezelőtti „balhéról” Szafin, aki hozzátette még, hogy ő jött ki győztesen az ökölcsatából.

„Nem tudtam pontosan, hogy miért érkezett meg ilyen későn, és miért kérte, hogy egy nappal később lépjenek pályára, de most már egyértelmű – nyilatkozta az esetről Paul McNamee tornaigazgató. – Amikor megláttam az előcsarnokban, nem nézett ki túl jól. Azt mondta, két dologra van szüksége: egy orvosra, és hogy edzeni tudjon. Így meglátogatta egy orvos, aki ellátta, majd gyakorolt egy keveset.”

Maga az érintett – aki negyedik alkalommal vesz részt a tornán – nem árult el többet a történtekről, azt viszont megerősítette, hogy az idei lesz az utolsó éve a professzionális tenisz világában. A szurkolói már ennek is örülhetnek, mivel tavaly októberben – miután sima vereséget szenvedett a párizsi mesterversenyen – az is megfordult a fejében, hogy már 2008 végén leteszi az ütőt.

A Bolelli elleni sikerről annyit mondott, hogy az adogatásainak köszönheti, és ennél jobban nem is kezdhette volna a tornát. Ez már csak azért is igaz, mert húga, a Hopman-kupán debütáló Dinara is sikerrel teljesítette a maga feladatát, 7:5, 6:3-ra verte meg Flavia Pennettát, így már a páros mérkőzés előtt eldőlt, hogy Oroszország nyeri meg a meccset. Az olaszok végül három szettben győztek párosban, így 2–1-re kaptak ki.

A B-csoport másik mérkőzésén Franciaország (Gilles Simon és Alizé Cornet) 3–0-ra legyőzte Tajvant (Lu Jen-hszun és Hszie Szu-vej), de kedden Olaszország ellen nagyobb ellenállásra számíthat.

A másik csoportban hétfőn kezdődnek meg a küzdelmek, Ausztrália (a pekingi olimpia óta először pályára lépő Lleyton Hewitt és Casey Dellacqua) Németországgal (Nicolas Kiefer és Sabine Lisicki), a címvédő Egyesült Államok (James Blake és Meghann Shaughnessy) Szlovákiával (Dominik Hrbaty és Dominika Cibulková) csap össze.

HOPMAN-KUPA, PERTH, AUSZTRÁLIA

B-CSOPORT
Franciaország–Tajvan 3–0
Alize Cornet–Hszie Szu-vej 6:4, 6:4
Gilles Simon–Lu Jen-hszun 6:3, 7:6 (8–6)
Cornet, Simon–Hszie, Lu 6:4, 7:6 (11–9)

Oroszország–Olaszország 2–1
Szafin–Bolelli 7:6 (7–5), 6:4
Szafina–Pennetta 7:5, 6:3
Szafin, Szafina–Bolelli, Pennetta 7:5, 4:6, 2–10 – szuper tiebreak
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik