Zvonarjova nyerte meg az oroszok csatáját, ezzel döntőbe jutott

Vágólapra másolva!
2008.11.08. 18:19
A csoportmérkőzéseket százszázalékos mérleggel záró Vera Zvonarjova 7:6, 3:6, 6:3-ra győzte le honfitársát, a szintén orosz Jelena Gyementyjevát a dohai WTA-világbajnokság első elődöntőjében. A másik ágon Venus Williams és Jelena Jankovics csap össze a fináléért.
Zvonarjova tovább menetel Dohában
Fotó: Reuters
Zvonarjova tovább menetel Dohában
Zvonarjova tovább menetel Dohában
Fotó: Reuters
Zvonarjova tovább menetel Dohában

A két orosz hölgy mérkőzésén az első három játékot a fogadó nyerte, Gyementyjeva tudta hozni elsőként adogatójátékát, s ezzel 3:1-re vezetett. Zvonarjova a következő szervagémjét is elbukta, így honfitársa már kettős brékelőnnyel vezetett 4:1-re.

Nem tudta azonban végigvinni vezetését az idősebbik (27 éves) orosz, a fokozatosan belelendülő Zvonarjova 5:3-ról, majd 6:5-ről kiegyenlített, jöhetett tehát a tiebreak.

Ebben Gyementyjeva többször is rövidítéssel próbálkozott, a gyors lábú Zvonarjova azonban ezeket rendre befutotta, és pontot csinált belőlük. Hiába húzott el viszont 5:1-re, a térfélcsere után Gyementyjeva magához tért, és kiegyenlített, sőt 7–6-nál már neki volt szettlabdája. Ekkor azonban hálóba ütötte a labdát, majd Zvonarjova a következő két pontot is megnyerte, így 65 perc játék után ő ülhetett le pihenni szettelőnnyel.

Ez talán túlságosan is megnyugtatta, mert a második játszma elején is jócskán beragadt, Gyementyjeva 3:0-ra meglépett, és ellentétben az első szettel, ezúttal megtartotta előnyét, és 6:3-mal egalizált.

Zvonarjova azonban tanult az előzőleg elkövetett hibáiból, és a döntő szett elejét már nem aludta át. Ennek köszönhetően pillanatok alatt 3:0-s előnyre tett szert. Innen ugyanúgy alakult a folytatás, mint az előző játszmában, csak fordított leosztásban. Zvonarjova nem torpant meg, és 6:3-ra megnyerte a harmadik szettet, ezzel élete legnagyobb sikerét aratva bejutott a világbajnokság döntőjébe.

Ellenfele a Venus Williams–Jelena Jankovics találkozó győztese lesz.


A világbajnokság teljes programját és eddigi eredményeit ide kattintva olvashatja el.

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG

ELŐDÖNTŐ
Zvonarjova (orosz)–Gyementyjeva (orosz) 7:6 (9–7), 3:6, 6:3
KÉSŐBB
V. Williams (amerikai)–Jankovics (szerb)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik