Venus Williams második orosz ellenfelét is legyőzte Dohában

Vágólapra másolva!
2008.11.05. 20:36
Az amerikai Venus Williams második mérkőzését is megnyerte a dohai WTA-világbajnokságon. Az amerikai teniszező Dinara Szafina után ismét orosz játékossal nézett farkasszemet, de Jelena Gyementyjeva sem bírt vele (6:4, 4:6, 6:3-re győzött Williams), így már szinte biztos továbbjutónak tekinthető.
Venus Williams eddig hibátlan az idei világbajnokságon
Fotó: Reuters
Venus Williams eddig hibátlan az idei világbajnokságon
Venus Williams eddig hibátlan az idei világbajnokságon
Fotó: Reuters
Venus Williams eddig hibátlan az idei világbajnokságon
Utolsó előttiként mutatkozott be a dohai rendezésű női tenisz-világbajnokságon az orosz Jelena Gyementyjeva, és a tegnap még Dinara Szafinát legyőző Venus Williams ellen egész szórakoztató mérkőzést produkált.

Aki azonban a magabiztos tenisz szépségeit sejtené az előző mondat mögött annak sajnos el kell árulnunk: téved, és neki nem ajánljuk a találkozó összefoglalóját.

Mindkét játékos rengeteg hibával játszott, mindent elárul, hogy az első szettben Willams hat kettős hibát ütött, míg Gyementyjeva első szervái után mindössze 36 százalékukból szerzett pontot.

Ennek fényében aztán már nem meglepő, hogy az első játszmában mindössze egyetlen alkalommal láthatott a nem túl népes dohai publikum adogató által megnyert játékot - Venus Williams volt az elkövető, és ez elegendő is volt számára a játszma behúzásához.

Szinte példátlan módon ugyanis Gyementyjeva négyszer, Williams ötször vitte el a másik adogatását, ami utóbbi 6:4-es játszmagyőzelmét eredményezte.

A második szett is rendkívüli módon indult: eladdig példátlan módon ugyanis Gyementyjeva hozta a saját adogatását, majd szokásához híven elvette Venusét is, de sokra nem ment vele. Az amerikai összekapta magát és 3:2-re már ő vezetett, úgy, hogy zsinórban 9 labdamenetet nyert meg.

Újabb fordulatot hozott viszont a szett, és az orosz ismét brékelőnybe került, amit már nem herdált el, és 6:4-re megnyerte a második szettet, így jöhetett a döntő felvonás.

Ezt ismét Gyementyjeva kezdte jobban, konkrétan egy brékkel, majd javuló adogatásainak köszönhetően 2:0-ra alakította az állást. A forgatókönyv azonban az előző játszmához hasonló volt, Venus újra csak megfordította az állást, 3–2-re már ő vezetett. Az amerikai elkezdte bombázni a sarkokat, amivel komoly gondot okozott ellenfelének. A mérkőzés e szakaszában már nem lehetett panasz a színvonalra, több látványos labdamenetnek is szemtanúi lehettek a nézők.

A sokadik, végül is döntőnek bizonyuló brék akkor született, amikor Williams 4:3-ra vezetett (az orosz kettős hibával bukta el a gémet), ezután pedig az amerikai hozta a sajátját, így Dinara Szafina után második orosz ellenfelét is legyőzte, így már szinte biztos, hogy továbbjut a csoportból.

A világbajnokság eddigi eredményeit, és a további programját ide kattintva tekintheti meg.

WTA-VILÁGBAJNOKSÁG, 4.55 MILLIÓ DOLLÁR

BARNA CSOPORT
V. Williams (amerikai)– Gyementyjeva (orosz) 6:4, 4:6, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik