McEnroe és Borg utolsó összecsapását az amerikai nyerte meg

Vágólapra másolva!
2008.10.10. 23:52
Bár még csak a második nap küzdelmeire került sor a Legendák csatája elnevezésű szenior teniszversenyen, mégis az esemény csúcspontjának lehettek szemtanúi a Papp László Sportarénába kilátogatók, hiszen Björn Borg és John McEnroe mérkőzött meg egymással – valószínűleg utoljára. Az utolsó (veterán)versenyén szereplő svéd klasszis három játszmában kikapott McEnroe-tól, míg a nap további találkozóin Goran Ivanisevic, Henri Leconte és Sergi Bruguera diadalmaskodott.
Borg (balra) és McEnroe utolsó ütközetét utóbbi nyerte meg, minimális különbséggel
Fotó: Czagány Balázs
Borg (balra) és McEnroe utolsó ütközetét utóbbi nyerte meg, minimális különbséggel
Borg (balra) és McEnroe utolsó ütközetét utóbbi nyerte meg, minimális különbséggel
Fotó: Czagány Balázs
Borg (balra) és McEnroe utolsó ütközetét utóbbi nyerte meg, minimális különbséggel

Az első pénteki mérkőzést Henri Leconte vívta a nála 11 évvel idősebb Guillermo Vilasszal, és bár az argentinok négyszeres Grand Slam-győztese minden tőle telhetőt megtett, végül győzött a fiatalság, azaz Leconte.

Ezt követően a Roland Garros 1995-ös győztese, Thomas Muster vívott óriási csatát a párizsi salakon 1993-ban és 1994-ben diadalmaskodó Sergi Bruguerával, és végül a katalán játékos győzött minimális különbséggel, 12–10-re nyerve az úgynevezett szuper tiebreaket.

A csoport két eddig veretlen játékosa, Leconte és Bruguera szombaton egymás ellen dönt a fináléba jutásról, míg Muster és Vilas első győzelméért hajthat kettejük mérkőzésén.

Ezután jött el a nagy pillanat, John McEnroe és Björn Borg lépett pályára egymás ellen, feltételezhetően utoljára.

Az első játszmát biztosan nyerte McEnroe, a másodikban Borg egyenlített, majd a szuper tiebreakben nagy küzdelemben diadalmaskodott a tengerentúli legenda.

A két csillag korábban – még "aktív korukban" – 14 alkalommal mérkőzött egymással és a végeredmény 7-7 volt. Az idén - "nyugdíjasként" - kétszer csaptak össze és mindketten egy-egy meccset nyertek.

McEnroe ezúttal nem hisztizett, csupán egy alkalommal szakadt el nála a cérna, amikor az egyik általa megfelelőnek vélt szerváját nem ítélték jónak. Csak kisebb szóváltás volt, a dühöngés ezúttal elmaradt.

A nap záró mérkőzésén Goran Ivanisevic két játszmában nyert Pat Cash ellen. Ezzel Ivanisevic két győzelemmel vezeti a csoportot, az egy győzelemmel álló McEnroe és Cash, valamint a két vereséget elszenvedő Borg előtt.

LEGENDÁK CSATÁJA

2. FORDULÓ
WIMBLEDON-CSOPORT
McEnroe (amerikai)-Borg (svéd) 6:4, 3:6, 10-8 - szuper tiebreak
Ivanisevic (horvát)-Cash (ausztrál) 6:4, 6:4
ROLAND GARROS-CSOPORT
Leconte (francia)–Vilas (argentin) 7:5, 6:3
Bruguera (spanyol)-Muster (osztrák) 4:6, 6:3, 12-10 - szuper tiebreak

A TOVÁBBI PROGRAM
SZOMBAT
Muster–Vilas
Borg–Cash
Leconte–Bruguera
McEnroe–Ivanisevic
VASÁRNAP
A 3. helyért
Döntő
Az összecsapások 15:30 órakor kezdődnek.

NSO/MTI
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik