A tékozló nővér esete: Venus Williams saját magát verte meg

CS. Z.CS. Z.
Vágólapra másolva!
2008.09.04. 08:27
Serena Williams legyőzte nővérét, Venust az amerikai nemzetközi teniszbajnokság negyeddöntőjében Flushing Meadowsban. Serena két rendkívül szoros játszmában győzött wimbledoni bajnok testvére ellen. A férfiaknál a brit Andy Murray szintén kiélezett mérkőzésen verte meg a korábban sorozatban 23 meccset megnyerő argentin Juan Martin del Potrót, és elsőként jutott az elődöntőbe, amelyben a világelső spanyol Rafael Nadallal találkozik.
Két testvér, egy összecsapás: a nyertes és a vesztes
Fotó: Reuters/Jeff Zelevansky
Két testvér, egy összecsapás: a nyertes és a vesztes
Két testvér, egy összecsapás: a nyertes és a vesztes
Fotó: Reuters/Jeff Zelevansky
Két testvér, egy összecsapás: a nyertes és a vesztes

Serena és Venus Williams életük tizenhetedik egymás elleni profi meccsén elkápráztatta a hazai nézőközönséget, amely igazán jól szórakozott.

A két lány teljesen másképp viselkedett a meccsen. Míg Serena pontjai után előszeretettel biztatta vagy „hordta le” magát hangosan, és rengeteg energiát használt önmaga felspannolására, addig Venus nyertes és vesztes poénokat követően egyaránt csendesen vette tudomásul az eredményt.

Venus az első játszmában 5:3-ra elhúzott. Ekkor volt egy érdekes jelenet: az egyik néző bekiabált, Venust biztatva, a többi szurkoló erre kifütyülte. Serenát előbb megzavarta a dolog, kettős hibát ütött, ám ezt követően ászt, szépített, majd egyenlített.

Venus a tie-breakben is vezetett 6–4-re, ám Serena nem adta fel, és fordított: 8–6-tal megnyerte az első szettet.

Az idősebb nővér a második szettben is önmagának „köszönhette” vesztét, 5:3-ra vezetett, de ismét kiengedte kezéből a kezdeményezést. Jöhetett a rövidítés, amelyben ismét Serena futott az eredmény után (2–5 és 4–6), ám újra nyert.

Joggal mondta a meccs után a wimbledoni győztes (akkor sikerült húgát legyőznie): „Sohasem volt ilyen meccs az életemben. Mindig van első… Úgy érzem, valaki más voltam ma, egyszerűen úgy gondolom, hogy nekem kellett volna nyernem.” Hogy nem így történt, az elsősorban nyolc elvesztegetett szettlabdája és 45 ki nem kényszerített hibája miatt volt.

A tizenhetedik Williams–Williams párharcot tehát Serena nyerte, és ő mérkőzik Dinara Szafinával a döntőért.

A férfiaknál a brit Andy Murray pályafutása során először jutott Grand Slam-torna elődöntőjébe, miután legyőzte Juan Martin del Potrót, ami már önmagában sem kis teljesítmény, hiszen az argentin korábban sorozatban 23 meccsen maradt veretlen, miközben négy tornát nyert.
Andy Murray csatakiáltása
Fotó: Reuters
Andy Murray csatakiáltása


Nem is volt könnyű ellenfél a dél-amerikai, hiszen négy óra hosszúságúra nyúlt a kemény csata. Az első és a második játszma kísértetiesen hasonló volt: Murray és Del Potro is sorra hozta adogatásait, következett a rövidítés, itt pedig kétszer is leblokkolt az argentin, a skótnak pedig nem remegett meg a keze (2–0).

Del Potro szépített, ám a negyedik szettben Murray a legjobbkor vette el ellenfele adogatását, és 7:5-re megnyerte a játszmát és a meccset.

„Megkönnyebbültem. Csak arra vágyom, hogy kiengedhessek kicsit” – mondta a meccs után Murray, aki győzelmével jövő héttől negyedik a világranglistán. Ennél többet mondott Del Potro, aki talán már nem is emlékszik, mikor nyilatkozott utoljára sikertelen meccs után. „Fájdalmat éreztem az egész testemben, de megpróbáltam a legjobbamat nyújtani. Jó meccset játszottunk, Andy nagyon jó formában van, így ő nyert. Elégedett vagyok” – mondta a hamarosan 20. életévét betöltő argentin, aki így is élete legjobb GS-szereplését tudhatja maga mögött.

Murray az elődöntőben Rafael Nadallal találkozik, akire az amerikai Mardy Fish ráijesztett az első játszmában. A spanyol ennek következtében nekiállt játszani, és ezután esélyt sem adva, életében először a legjobb négy közé jutott a US Openen.

Ha kíváncsi az összes eredményre és párosításra, kattintson US Open-adatbankunkra!

US OPEN

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Serena Williams (amerikai, 4.)–Venus Williams (amerikai, 7.) 7:6 (8–6), 7:6 (9–7)
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
S. Williams–Szafina (orosz, 6.)
Jankovics (szerb, 2.)–Gyementyjeva (orosz, 5.)


US OPEN

FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Nadal (spanyol, 1.)–Fish (amerikai) 3:6, 6:1, 6:4, 6:2
Murray (brit, 6.)–Del Potro (argentin, 17.) 7:6 (7–2), 7:6 (7–1), 4:6, 7:5
AZ ELŐDÖNTŐBEN
Nadal–Murray
Federer (svájci 3.)/G. Müller (luxemburgi)–Djokovics (szerb, 3.)/Roddick (amerikai, 8.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik