A szerb Jelena Jankovics parancsolt megálljt Czink Melindának

Vágólapra másolva!
2008.07.25. 07:50
Nem sikerült az újabb bravúr Czink Melindának, a magyar teniszező két játszmában vereséget szenvedett az első helyen kiemelt szerb Jelena Jankovicstól a 600 ezer dollár összdíjazású Los Angeles-i kemény pályás női tornán. Czink ezzel nem jutott be a legjobb nyolc közé.
Czink számára jól sikerült a Los Angeles-i torna
Czink számára jól sikerült a Los Angeles-i torna
Czink számára jól sikerült a Los Angeles-i torna
Czink számára jól sikerült a Los Angeles-i torna
Az első helyen kiemelt Jelena Jankovics már túl nagy falat volt Czink Melindának. A szerb teniszező ellen is remekül küzdött a magyar lány, voltak szép megmozdulásai, ám végül két szettben, 6:3, 6:2-es vereséget szenvedett.

Hogy nem játszott alárendelt szerepet Czink, arra bizonyíték, hogy 57 labdamenetet megnyert a világranglista második helyezettje ellen. Jankovics oldalán ez az adat 74. S ami talán még bravúrnak is tekinthető: Czink egyszer meg is brékelte Jankovicsot.

A mérkőzés majdnem egy és negyed órán át tartott.

Czink e tornán nyújtott teljesítménye így is elismésre méltó, hiszen előbb a világranglista 27. helyezettjét, a francia Virginie Razzanót, majd az ukrán Olga Szavcsukot búcsúztatta, és a legjobb tizenhat közé jutott a rangos viadalon.

Jankovics egyébként a győzelmével újabb lépést tett afelé, hogy átvegye a vezetést a világranglistán honfitársától, Ana Ivanovicstól – ehhez meg kell(ene) nyernie a kaliforniai versenyt.

WTA-TORNA, LOS ANGELES

3. FORDULÓ
Jankovics (szerb)–Czink (magyar) 6:3, 6:2
Mattek (amerikai)–Govorcova (fehérorosz) 7:5, 6:2
Petrova (orosz, 9.)–Zvonarjova (orosz, 5.) 6:4, 7:5
Bammer (osztrák, 14.)–Csakvetadze (orosz, 3.) 6:4, 5:7, 6:2
Pennetta (olasz, 10.)–Szugijama (japán) 7:6, 6:3
Jüan Meng (kínai)–South (brit) 6:2, 6:3
Azarenka (fehérorosz, 8.)–Stosur (ausztrál) 6:4, 7:6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik