Magyar mérleg: egy sima, egy fordított – ami ugyancsak sima volt

Vágólapra másolva!
2008.07.11. 19:23
Abban reménykedtünk, hogy két hazai elődöntőse is lesz a Római Teniszakadémián zajló női tornának, de végül be kellett érnünk eggyel. Marosi Katalinnak sajnos nem volt esélye a horvát Karolina Sprem ellen, Arn Gréta viszont ismét remek formában játszott, és a cseh Klara Zakopalova testén át a négy közé jutott. Párosban már csak Nagy Kyráért szoríthattunk, de az ukrán Veronika Kapsajjal az oldalán vereséget szenvedett, így ő is befejezte a küzdelmeket.
Arn Gréta remekel a hazai közönség előtt
Fotó: MTI
Arn Gréta remekel a hazai közönség előtt
Arn Gréta remekel a hazai közönség előtt
Fotó: MTI
Arn Gréta remekel a hazai közönség előtt

A négy egyéni mérkőzés közül számunkra a két utolsó volt az igazán izgalmas, mivel ezeken szerepelt Marosi Katalin és Arn Gréta. Kettejük közül előbbi lépett pályára hamarabb, de sajnos nem úgy alakult a találkozó, ahogy azt vártuk.

Az első szettben a horvát Karolina Sprem esélyt sem adott a pályafutását három éves szünet után ezen a versenyen újrakezdő Marosinak, aki így 6:0-ra elbukta a nyitójátszmát. Tette ezt úgy, hogy Sprem az első adogatásainak csak a 29 százalékát ütötte be.

A folytatás sem kecsegtetett sok jóval, ugyanis a horvát lány – aki jelenleg csak a 329. a világranglistán, de volt ő már a 17. is, sőt, Wimbledonban 2004-ben egészen a negyeddöntőig jutott – újra ellépett 4:0-ra.

Ekkor tört meg a jég, és tudta megnyerni az első gémet Marosi, semmire nyerve ellenfele adogatójátékát. A remélt feltámadás azonban elmaradt, így 54 percnyi teniszt követően a nagyobb sebességgel és sokkal stabilabban játszó Sprem fogadhatta a magyar lány gratulációját, 6:0, 6:1-es győzelmet követően.

Csak abban bízhattunk, hogy Arn Gréta szorosabb meccset fog vívni. Nem így lett, de mégsem szomorkodtunk emiatt, hisz ezúttal a mi lányunk volt az, aki lejátszotta a pályáról ellenfelét.

Klara Zakopalova a verseny hetedik kiemeltje volt, így elvileg ő számított az esélyesebbnek, de a papírforma szerencsére nem érvényesült.

Arn megőrizve csütörtöki formáját most is magabiztosan játszott, amikor pedig kiszolgáltatott helyzetbe került, akkor a cseh játékos sietett segítségére, borzalmas hibákat vétve.

Ennek csak az lehetett a vége, hogy simán Arné lett az első szett, ami őt még nyugodtabbá tette, ellenfelét viszont még inkább visszavetette.

Szinte ugyanazt láthattuk, mint a Marosi–Sprem meccsen, de szerencsére fordított felállásban.

A cseh játékos nem tudott megújulni, Arn pedig nem tette meg neki azt a szívességet, hogy lesüllyedjen az ő szintjére. Háromszor hozta a saját adogatójátékát, és háromszor elvette Zakopalováét, így 6:0-lal besöpörte a második szettet is, és vele együtt a mérkőzést is.

Arn következő ellenfele a francia Alizé Cornet lesz, míg a másik elődöntőben horvát-szlovén csatára kerül sor (Sprem–Klepac).

GAZ DE FRANCE GRAND PRIX, BUDAPEST

EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Arn (magyar)–Zakopalova (cseh, 7.) 6:1, 6:0
Sprem (horvát)–Marosi (magyar) 6:0, 6:1
Cornet (francia, 2.)–Grönefeld (német) 6:2, 6:3
Klepac (szlovén)–Kvitová (cseh) 7:6, 6:0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik