Roger Federer sorozatban hatodszor játszhat wimbledoni finálét

Vágólapra másolva!
2008.07.04. 16:04
A svájci Roger Federer sorozatban hatodszor jutott a wimbledoni tenisztorna férfi egyes versenyének döntőjébe, miután három játszmában verte az orosz Marat Szafint. A világelső ellenfele a fináléban a Rafael Nadal–Rainer Schuettler meccs győztese lesz.
Fotó: MTI/EPA
Fotó: MTI/EPA

Nem hiába világelső Roger Federer, aki pályafutása során hatodik alkalommal jutott be a wimbledoni tenisztorna döntőjébe. Ezúttal Marat Szafint győzte le az elődöntőben, méghozzá úgy, hogy nem is kellett különösebben megerőltetnie magát.

A svájci három játszmában nyerte meg a mérkőzést, orosz ellenfele csak a második szettben tudta kissé megnehezíteni Federer dolgát.

Az első játszmában Federer kezdte az adogatást, melyet azonnal hozni tudott, sőt már az első gémben ütött egy ászt. A svájci hamar eldöntötte a játszma sorsát, amikor elnyerte Szafin adogatását, majd sajátját ismét hozni tudta. Federer 5:3-nál sem hibázta el adogatását, így könnyedén nyerte az első szettet.

A második játszma már izgalmasabban alakult, mindkét teniszező rendre nyerte az adogatását, így 6:6-os állásnál következhetett a rövidítés. Federer itt is jobbnak bizonyult, így a második játszmát megnyerte.

A harmadik szettben 4:4-es állásig kiegyenlített volt a svájci–orosz párharc, de Federer a következő két játszmában ismét ellenállhatatlan volt, így a világelső készülhet a torna döntőjére, melyet a Rafael Nadal–Rainer Schuettler meccs győztesével vív majd.

WIMBLEDON, FÉRFI EGYES

ELŐDÖNTŐ
Federer (svájci, 1.)–Szafin (orosz) 6:3, 7:6, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik