Djokovics simán kikapott, Ivanovics hatalmas csatában nyert

Vágólapra másolva!
2008.06.25. 17:56
Itt az első igazán nagy meglepetés az angol nyílt teniszbajnokságon: az egykor szebb napokat is megélt egykori világelső orosz Marat Szafin három sima játszmában megverte a végső győzelemre is esélyesnek vélt, világranglistán 3. szerb Novak Djokovicsot. A hölgyeknél Ana Ivanovics három és félórás küzdelemben győzött a francia Nathalie Dechy ellen.
Novak Djokovics (jobbra) a meccs végén kénytelen volt gratulálni Marat Szafinnak
Fotó: MTI/EPA/Vaszil Donev
Novak Djokovics (jobbra) a meccs végén kénytelen volt gratulálni Marat Szafinnak
Novak Djokovics (jobbra) a meccs végén kénytelen volt gratulálni Marat Szafinnak
Fotó: MTI/EPA/Vaszil Donev
Novak Djokovics (jobbra) a meccs végén kénytelen volt gratulálni Marat Szafinnak

Marat Szafin eddigi pályafutása során kétszer nyert Grand Slam tornát (2000 US Open, 2005 Australian Open), de Wimbledonban még soha nem jutott még a negyeddöntőnél tovább. Ott most még nem tart, viszont óriási bravúrt hajtott végre azzal, hogy a második fordulóban búcsúztatta a harmadik kiemelt Novak Djokovicsot.

Szafin 2005-ben a melbourne-i diadalig tartó menetelése első lépéseként 6:0, 6:2, 6:1-re már legyőzte a fiatal szerbet, persze azóta a két játékos pályája ellentétesen ívelt

Ennek ellenére Marat Szafin ezúttal is egy meglepően sima mérkőzésen búcsúztatta a világranglistán harmadik riválisát. Djokovics már az első szettben is sokat hibázott, és ezt a folytatásban még tetézni tudta, így végül 6:4, 7:6, 6:2 arányban vereséget szenvedett.

Djokovics tíz kettős hibát ütött a meccs során, első szerváiból 73 százalékban tudott pontot csinálni (63-ból 46-szor), viszont a második adogatásaiból csak 35 százalékot produkált (34-ből 12 nyert pont), ami sokat elárul teljesítményéről.

A világranglistán jelenleg 75. helyen álló Szafin könyörtelenül kihasználta ellenfele hibáit. Az orosz teniszező összesen négyszer brékelte szerb riválisát, ami elég is volt ahhoz, hogy Szafin három szettben győzelmet arasson.

A férfiak mezőnyében Djokovics kiesése már a harmadik nagy meglepetés, hiszen az első fordulóban kiesett a hetedik kiemelt David Nalbandian, illetve a negyedik helyen rangsorolt Nyikolaj Davigyenko.

A hölgyeknél az első tíz kiemelt közül még senki sem búcsúzott. Szerdán Nathalie Dechy ellen nagyon megszenvedett a világelső Ana Ivanovics, de végül továbbjutott.

A női világranglista vezetője több mint három és félórás csatában 6:7, 7:6, 10:8 arányban győzte le francia riválisát.

WIMBLEDON

NŐI EGYES, 2. FORDULÓ
Ivanovics (szerb, 1.)–Dechy (francia) 6:7, 7:6, 10:8
FÉRFI EGYES, 2. FORDULÓ
Szafin (orosz)–Djokovics (szerb, 3.) 6:4, 7:6 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik