Megvan az első kieső: Tatiana Golovin csak a hatodik legszebb!

Vágólapra másolva!
2008.05.21. 16:41
Vasárnap megkezdődik a 2008-as a Roland Garros. A selejtezők természetesen hamarabb beindulnak, ám a hét utolsó napján a főtáblára jutott teniszezők is becsatlakoznak a küzdelmekbe. A Nemzeti Sport Online ezzel kapcsolatban kíváncsi az önök véleményére. Vajon kit tartanak a teniszvilág legcsinosabb sportolójának? Az első fordulón – és az első kieső jelölten - már túl vagyunk. Tatiana Golovin mindössze a szavazatok öt százalékát kapta, az NSO olvasói őt nem tartották elég szépnek, hogy bejusson az öt legszebb teniszező közé. Írásunkban most Golovin pályafutásának érdekesebb epizódjait mutatjuk be, valamint újraindítjuk a szavazást, immár csak öt jelölttel.
Tatiana Golovin kiesett
Tatiana Golovin kiesett
Tatiana Golovin kiesett
Tatiana Golovin kiesett
Szubjektív, de viszonylag részletes helyszíni tapasztalatok alapján ki merjük jelenteni: ha Tatiana Golovin még szülővárosában élne, ő lenne a második legszebb dolog Moszkvában a Komszomolszkaja metróállomás mögött. Ő azonban kiskorában Franciaországba költözött családjával, meg is kapta az állampolgárságot, majd hat évet jár Nick Bollettieri teniszakadémiájára, ahonnan többek között Andre Agassi, Mary Pierce vagy Szeles Mónika is kikerült.

2003-ban, 15 esztendősen nyerte első meccsét WTA-tornán, 2004-ben pedig már a negyedik fordulóig jutott az Australian Openen, és Wimbledonban is. Mellesleg 16 esztendősen már Roland Garros-győztesnek mondhatta magát: honfitársa, Richard Gasquet oldalán nyerte meg a vegyes párost. 2004 nyarán, 16 és fél évesen pedig már a legjobb ötvenben volt a világranglistán.

2005-ben aztán már a legjobb húsz közé is beverekedte magát egy kis időre, és ezután is korrekt top húsz-harmincas játékos maradt, 2006-ban pedig elérte eddigi legjobb Grand Slam-teljesítményét, amikor a legjobb 16 közé jutott az US Openen.

A 2007-es esztendő is jól sikerült számára: az Australian Openen ugyan meccslabdáról kapott ki a harmadik körben az izraeli Shahar Peertől, ellenben áprilisban Amelia Islanden (ahol Venus Williamst is megverte), szeptemberben Portorozban nyert WTA-tornát, másik két ízben pedig döntőbe jutott – mindkétszer a szavazásunkból visszavonulása miatt kimaradó Justine Henin állította meg.

Szavazás

Már csak öten maradtak, ön szerint ki a legcsinosabb teniszező?

Szavazatok száma: 8728

Daniela Hantuchova
16 % (1416)
Ana Ivanovics
27 % (2377)
Marija Kirilenko
20 % (1710)
Marija Sarapova
21 % (1834)
Szávay Ágnes
16 % (1391)
A Roland Garrost kihagyta, Wimbledonban viszont a második körben búcsúzott. Mégis mély nyomot hagyott a londoni tornán, miután a hagyományokra érzékeny angolokat sikerült azzal sokkolnia, hogy a tradicionális wimbledoni fehér fellépőruhát egy tűzpiros alsónadrággal bolondította meg.

A brit szervezők hosszasan tanulmányozták a versenykiírást, mielőtt megállapították volna, hogy ez az öltözék nemcsak dögös, de szabályos is.

Emellett a 2007-es esztendőben az Eurosport kamerái is végigkísérték a napjait, amiből a Tatiana Világa című folytatásos, helyenként egészen szórakoztató valóságshow sült ki.

2008 ellenben nem Tatiana éve: az Australian Openen már a második körben búcsúzott, és hiába kapaszkodott fel közben a 12. helyig a világranglistán, azóta makacs hátsérülés hátráltatja, így nem tudott előrébb lépni: a Roland Garrostól is vissza kellett lépnie.

A végére egy szomorú hír: Tatiana, Samir Nasrival, az Olympique Marseille (lassan Arsenal) támadójával ápol bensőséges kapcsolatot, a tenisz mellett.

ÍME AZ ÖT, MÉG VERSENYBEN LÉVŐ JELÖLT:

Daniela Hantuchova
Daniela Hantuchova

Ana Ivanovics
Ana Ivanovics

Marija Kirilenko
Marija Kirilenko

Marija Sarapova
Marija Sarapova

Szávay Ágnes
Szávay Ágnes
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik